Dansperformance Uniform van maker Nastaran Razawi Khorasani, een groot succes op Oerol 2018, wordt hernomen. De voorstelling wordt her-maakt, gaat in première op zaterdag 15 februari 2020 in het Maaspodium, Rotterdam en toert tot en met 10 april 2020 door Nederland. Uniform is een dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid, een ode aan de meeloper.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Uniform

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Strijden voor het grotere geheel

Nastaran Razawi Khorasani over Uniform: “Ik heb een grote liefde voor volksdansen, ik deed dat als kind al. Ik hou van de synchroniciteit ervan. Verder staat volksdansen voor mij voor het collectief. Je moet in de pas blijven, er is weinig plek voor het individu. Dat ben ik gaan linken aan mijn verlangen om het ego weg te smeren, om los te geraken van je individualiteit. Ik heb het idee dat dit thema momenteel de jeugd en volwassenen meer dan ooit aanspreekt. Bij de milieuprotesten in Nederland zie je allemaal jonge mensen strijden voor een groter geheel. Net als de studenten in Hong Kong en sinds een week ook groepen jonge mensen in Iran die de straat op gaan om te demonstreren. Dat kwam samen met waar we het in de voorstelling over hebben, over de noodzaak om het individuele geluk los te laten en te strijden voor het grotere plaatje, voor het gezamenlijke geluk.”

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Makers

Van: Nastaran Razawi Khorasani
Met: Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Muziek: Jimi Zoet
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Marijn de Jong
In samenwerking met: URLAND

Inlichtingen: Maas Theater en Dans

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Oerol 2018, Maas Theater en Dans met 'Uniform'. Photo: Nichon Glerum
Scroll naar top