(8 mei: aangepast om duidelijk te maken dat de bezuiniging waarschijnlijk 100% is) Het nieuwe provinciebestuur van Noord gaat de zwaar door getroffen cultuursector nog wel helpen om de klap van dit jaar te boven te komen. Direct daarna volgt echter een bezuiniging die oploopt tot minstens 25 procent op het totale budget voor ‘vrije tijd’. Blijkens de tekst betekent het dat al het voor ‘’ weggehaald wordt. Dat betekent een zware klap voor instellingen die nu  bijdragen aan een levendig cultureel leven in Noord , zoals bijvoorbeeld het Bossche Boulevard, dat dit jaar gepland stond voor augustus, maar wegens de niet door kan gaan.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag dus ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het nieuwe college, samengesteld uit de traditionele partijen en , aangevuld met het extreemrechtse Forum voor , wiens leider geerde als volksvijandig kwalificeerde tijdens zijn overwinningsspeech, verwoordt zijn maatregelen aldus: ‘We komen de komende maanden met een nieuw beleidskader ‘Vrije Tijd’ waarbij we de onderdelen cultuur, sport en vrijetijdseconomie integraal en op een vernieuwende manier positioneren. [… ] Deze herpositionering krijgt een tijdelijke impuls om […] samenwerkende partijen die nu provinciale ontvangen, voor te bereiden op een geleidelijke afbouw van onze relaties richting het ‘nieuwe normaal’ van na 2023.’

Blijkens de tekst wil de provincie geen vaste relaties meer, maar zet zij in op tijdelijke ondersteuning van kansrijke initiatieven.

Feitelijk betekent dit dat de nieuwe coalitie volledig meegaat in de ‘boreale’ koers van -leider Baudet: geen geerde , wel sport en andere vormen van openbaar vermaak.

Lees het hele akkoord hier.

We houden u op de hoogte.

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar top