(8 mei: aangepast om duidelijk te maken dat de bezuiniging waarschijnlijk 100% is) Het nieuwe provinciebestuur van Noord Brabant gaat de zwaar door corona getroffen cultuursector nog wel helpen om de klap van dit jaar te boven te komen. Direct daarna volgt echter een bezuiniging die oploopt tot minstens 25 procent op het totale budget voor ‘vrije tijd’. Blijkens de tekst betekent het dat al het geld voor ‘kunst’ weggehaald wordt. Dat betekent een zware klap voor instellingen die nu  bijdragen aan een levendig cultureel leven in Noord Brabant, zoals bijvoorbeeld het Bossche , dat dit jaar gepland stond voor augustus, maar wegens de crisis niet door kan gaan.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Je mag helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Beloon de schrijver!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het nieuwe college, samengesteld uit de traditionele partijen en VVD, aangevuld met het extreemrechtse Forum voor , wiens leider gesubsidieerde kunst als volksvijandig kwalificeerde tijdens zijn overwinningsspeech, verwoordt zijn maatregelen aldus: ‘We komen de komende maanden met een nieuw beleidskader ‘Vrije Tijd’ waarbij we de onderdelen cultuur, sport en vrijetijdseconomie integraal en op een vernieuwende manier positioneren. [… ] Deze herpositionering krijgt een tijdelijke impuls om […] samenwerkende partijen die nu provinciale subsidie ontvangen, voor te bereiden op een geleidelijke afbouw van onze subsidierelaties richting het ‘nieuwe normaal’ van na 2023.’

Blijkens de tekst wil de provincie geen vaste relaties meer, maar zet zij in op tijdelijke ondersteuning van kansrijke initiatieven.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Feitelijk betekent dit dat de nieuwe coalitie volledig meegaat in de ‘boreale’ koers van -leider Baudet: geen gesubsidieerde kunst, wel sport en andere vormen van openbaar vermaak.

Lees het hele akkoord hier.

We houden u op de hoogte.

Foto bovenaan:
Nog steeds. Waardeer de auteur!
Onafhankelijke cultuurjournalistiek is nog steeds nodig. Wij doen het al elf jaar, met succes, dankzij donaties! Bepaal dus zelf wat dit verhaal je waard is en doneer!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top