Museum Het Schip leidt bezoekers virtueel rond: ‘Laten we doen wat wél mogelijk is’

242

Vijf dagen na de opening van de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij moest museum Het Schip dicht. Alice Roegholt, directeur van dit museum dat gewijd is aan de Amsterdamse school, zag twee jaar aan voorbereiding in rook op gaan. Maar al na een paar dagen dacht ze: ‘Laten we het omdraaien en kijken naar wat er wél mogelijk is’. Al snel was het idee geboren om virtuele rondleidingen te gaan aanbieden.

Linda Huijsmans

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Linda Huijsmans je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Die zijn niet gratis en dat is een principekwestie, zegt Alice Roegholt in het FD: ‘We willen een statement maken. Het idee dat je betaald moet krijgen voor je diensten hebben we nooit los gelaten. De boodschappen bij de supermarkt zijn ook niet ineens gratis.’

Wie een virtuele rondleiding boekt krijgt een privé-gids die je door tentoonstelling leidt. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen of bepaalde objecten wat langer te bekijken. ‘Op deze manier kunnen we toch laten zien wat een mooie voorstelling we gemaakt hebben’, zegt Roegholt. Het Cultureel Persbureau volgde een rondleiding en sprak met de directeur van Het Schip.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.