Vijf dagen na de opening van de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij moest museum Het Schip dicht. Alice Roegholt, directeur van dit museum dat gewijd is aan de Amsterdamse school, zag twee jaar aan voorbereiding in rook op gaan. Maar al na een paar dagen dacht ze: ‘Laten we het omdraaien en kijken naar wat er wél mogelijk is’. Al snel was het idee geboren om virtuele rondleidingen te gaan aanbieden.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag dus ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Die zijn niet gratis en dat is een principekwestie, zegt Alice Roegholt in het FD: ‘We willen een statement maken. Het idee dat je betaald moet krijgen voor je diensten hebben we nooit los gelaten. De boodschappen bij de supermarkt zijn ook niet ineens gratis.’

Wie een virtuele rondleiding boekt krijgt een privé-gids die je door tentoonstelling leidt. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen of bepaalde objecten wat langer te bekijken. ‘Op deze manier kunnen we toch laten zien wat een mooie voorstelling we gemaakt hebben’, zegt Roegholt. Het Cultureel Persbureau volgde een rondleiding en sprak met de directeur van Het Schip.

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar top