Museum Het Schip leidt bezoekers virtueel rond: ‘Laten we doen wat wél mogelijk is’

Vijf dagen na de van de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij moest Het Schip dicht. Alice Roegholt, directeur van dit museum dat gewijd is aan de Amsterdamse school, zag twee jaar aan voorbereiding in rook op gaan. Maar al na een paar dagen dacht ze: ‘Laten we het omdraaien en kijken naar wat er wél mogelijk is’. Al snel was het idee geboren om virtuele rondleidingen te gaan aanbieden.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Dankzij donaties van lezers kan ik mijn verhaal kwijt op deze site. Je kunt helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Die zijn niet gratis en dat is een principekwestie, zegt Alice Roegholt in het FD: ‘We willen een statement maken. Het idee dat je betaald moet krijgen voor je diensten hebben we nooit los gelaten. De boodschappen bij de supermarkt zijn ook niet ineens gratis.’

Wie een virtuele rondleiding boekt krijgt een privé-gids die je door tentoonstelling leidt. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen of bepaalde objecten wat langer te bekijken. ‘Op deze manier kunnen we toch laten zien wat een mooie voorstelling we gemaakt hebben’, zegt Roegholt. Het Cultureel Persbureau volgde een rondleiding en sprak met de directeur van Het Schip.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Nog steeds. Waardeer de auteur!
Onafhankelijke cultuurjournalistiek is nog steeds nodig. Wij doen het al elf jaar, met succes, dankzij donaties! Bepaal dus zelf wat dit verhaal je waard is en doneer!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top