We worden tamelijk doodgegooid met theaterervaringen. Eerlijk gezegd mijd ik die. Ik vond theater altijd al iets om live te ondergaan. Klossende schoenen zijn verschrikkelijk, zichtbare consumptie bij het spreken kan ik momenteel even niet aanzien en het geluid is altijd matig. Ik wil live theater, en anders niet. Laat tv aan de tv-makers, die hebben daarvoor doorgeleerd. 

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Je mag helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Beloon de schrijver!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toch ga ik nu een uitzondering maken voor een voorstelling die je tussen 15 en 22 mei aanstaande kunt meemaken. Met dank aan het Holland dat deze tip in de nieuwsbrief opnam. Dat komt omdat deze voorstelling vooral om het geluid gaat. Eigenlijk is het een live podcast, en sinds we in tijden van allemaal het liefst ontspannen met een koptelefoon op, moet je deze meemaken. Desnoods met het scherm uit.

maakte in 2016 The Encounter, een audiospel waarvoor hij een opnametechniek gebruikte die verder gaat dan wat we nu met 8D voorgeschoteld krijgen. Ik maakte het mee in The Barbican, een fantastisch brutalistische zaal in . het was anderhalve maand na de dood van en ruim drie maanden voor het Brexitreferendum en bij het kleedkamerinterview na afloop stond ik ver binnen de tegenwoordig toegestane anderhalve meter naast mijn andere jeugdidool Kate Bush. Zulke dingen maak je alleen in mee. Dat ik nog een woord kon uitbrengen is een wonder.

Enfin: ik was al onder de indruk van de voorstelling en schreef een stuk, en adviseer je nu om je beste koptelefoon te zoeken en tussen 11 en 15 mei te gaan luisteren. 

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Audio is het nieuwe video (I): McBurney’s theatrale podcast op #HF16

Foto bovenaan:
The Encounter, Complicit / Simon McBurney, foto: Alex Aitchison
Nog steeds. Waardeer de auteur!
Onafhankelijke cultuurjournalistiek is nog steeds nodig. Wij doen het al elf jaar, met succes, dankzij donaties! Bepaal dus zelf wat dit verhaal je waard is en doneer!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top