We worden tamelijk doodgegooid met online theaterervaringen. Eerlijk gezegd mijd ik die. Ik vond theater altijd al iets om live te ondergaan. Klossende schoenen zijn verschrikkelijk, zichtbare consumptie bij het spreken kan ik momenteel even niet aanzien en het geluid is altijd matig. Ik wil live theater, en anders niet. Laat tv aan de tv-makers, die hebben daarvoor doorgeleerd. 

Avatar

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Wijbrand Schaap je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toch ga ik nu een uitzondering maken voor een voorstelling die je tussen 15 en 22 mei aanstaande kunt meemaken. Met dank aan het Holland Festival dat deze tip in de nieuwsbrief opnam. Dat komt omdat deze voorstelling vooral om het geluid gaat. Eigenlijk is het een live podcast, en sinds we in tijden van corona allemaal het liefst ontspannen met een koptelefoon op, moet je deze meemaken. Desnoods met het scherm uit.

Simon McBurney maakte in 2016 The Encounter, een audiospel waarvoor hij een opnametechniek gebruikte die verder gaat dan wat we nu met 8D voorgeschoteld krijgen. Ik maakte het mee in The Barbican, een fantastisch brutalistische zaal in Londen. het was anderhalve maand na de dood van David Bowie en ruim drie maanden voor het Brexitreferendum en bij het kleedkamerinterview na afloop stond ik ver binnen de tegenwoordig toegestane anderhalve meter naast mijn andere jeugdidool Kate Bush. Zulke dingen maak je alleen in Engeland mee. Dat ik nog een woord kon uitbrengen is een wonder.

Enfin: ik was al onder de indruk van de voorstelling en schreef een stuk, en adviseer je nu om je beste koptelefoon te zoeken en tussen 11 en 15 mei te gaan luisteren. 

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Audio is het nieuwe video (I): McBurney’s theatrale podcast op #HF16

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.