Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 is Aan tafel te zien in het Maaspodium, , een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Het is het derde jaar op rij dat Maas probeert om dit pijnlijke onderdeel van de invoelbaar te maken met . De voorstelling wordt (coronaproof) gemaakt en gespeeld door Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo.

“Door het aanhoudende politiegeweld en anti-zwart racisme in de Verenigde Staten en de opkomst van de -beweging, komt Keti Koti voor ons dit jaar in een feller licht te staan en is het extra belangrijk om de verhalen te blijven vertellen, te blijven herdenken. Want ook in Nederland hebben we nog steeds te maken met racisme en de gevolgen van en kolonialisme.”

Twee jaar geleden ontstond het idee om, net als met Theater na De Dam, ieder jaar stil te staan bij het slavernijverleden en Keti Koti, de viering van de afschaffing. “Het bestaan van slavernij en de rol die ons land daar in een relatief recent verleden in speelde, zit ook in het DNA van veel Rotterdamse . Soms aan de oppervlakte en soms diep weggestopt. Om elkaar in de stad beter te leren kennen, horen we elkaar ook te kunnen bevragen over wie onze voorouders waren. Maas wil met deze projecten Rotterdamse jongeren dit onderdeel van de geschiedenis met een open en nieuwsgierige blik laten bevragen, om het vervolgens invoelbaar te maken met een voorstelling” aldus Bernadette Stokvis, zakelijk directeur Maas theater en dans.

Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 gaan we samen ‘aan tafel’, samen eten en praten. De basis voor deze avonden vormen de interviews die spelers Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo met tien Rotterdamse jongeren houden over het slavernijverleden.

Speeldata en -tijden Maaspodium, Rotterdam

  • di 30 juni – 17:30 uur
  • di 30 juni – 20:00 uur
  • wo 1 juli – 17:30 uur
  • wo 1 juli – 20:00 uur
  • Inclusief een maaltijd.

Tickets: www.maastd.nl

Concept, regie, spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk
Spelend makers: Elvis Rot, Ismail Mamo
Eindregie: Sara Giampaolo
Geïnspireerd op interviews met: Aurelia, Denise, Vanilson, Cemal, Ilidia, Kyria, Lotti, Lieke, Beyza, Danielle, Abigail
Aan tafel maakt deel uit van de Rotterdamse Keti Koti viering, georganiseerd door Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti.
2018: Point of No Return, bekijk hier de mini-documentaire.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

2019: Wat we (niet) weten, bekijk hier de mini-documentaire.

 

Foto bovenaan:
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top