Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 is Aan tafel te zien in het Maaspodium, Rotterdam, een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Het is het derde jaar op rij dat Maas probeert om dit pijnlijke onderdeel van de geschiedenis invoelbaar te maken met theater. De voorstelling wordt (coronaproof) gemaakt en gespeeld door Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

“Door het aanhoudende politiegeweld en anti-zwart racisme in de Verenigde Staten en de opkomst van de Black Lives Matter-beweging, komt Keti Koti voor ons dit jaar in een feller licht te staan en is het extra belangrijk om de verhalen te blijven vertellen, te blijven herdenken. Want ook in Nederland hebben we nog steeds te maken met racisme en de gevolgen van slavernij en kolonialisme.”

Twee jaar geleden ontstond het idee om, net als met Theater na De Dam, ieder jaar stil te staan bij het slavernijverleden en Keti Koti, de viering van de afschaffing. “Het bestaan van slavernij en de rol die ons land daar in een relatief recent verleden in speelde, zit ook in het DNA van veel Rotterdamse jongeren. Soms aan de oppervlakte en soms diep weggestopt. Om elkaar in de stad beter te leren kennen, horen we elkaar ook te kunnen bevragen over wie onze voorouders waren. Maas wil met deze projecten Rotterdamse jongeren dit onderdeel van de geschiedenis met een open en nieuwsgierige blik laten bevragen, om het vervolgens invoelbaar te maken met een voorstelling” aldus Bernadette Stokvis, zakelijk directeur Maas theater en dans.

Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 gaan we samen ‘aan tafel’, samen eten en praten. De basis voor deze avonden vormen de interviews die spelers Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo met tien Rotterdamse jongeren houden over het slavernijverleden.

Speeldata en -tijden Maaspodium, Rotterdam

  • di 30 juni – 17:30 uur
  • di 30 juni – 20:00 uur
  • wo 1 juli – 17:30 uur
  • wo 1 juli – 20:00 uur
  • Inclusief een maaltijd.

Tickets: www.maastd.nl

Concept, regie, spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk
Spelend makers: Elvis Rot, Ismail Mamo
Eindregie: Sara Giampaolo
Geïnspireerd op interviews met: Aurelia, Denise, Vanilson, Cemal, Ilidia, Kyria, Lotti, Lieke, Beyza, Danielle, Abigail
Aan tafel maakt deel uit van de Rotterdamse Keti Koti viering, georganiseerd door Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti.
2018: Point of No Return, bekijk hier de mini-documentaire.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

2019: Wat we (niet) weten, bekijk hier de mini-documentaire.

 

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top