Theaterfestival in ‘s Hertogenbosch krijgt de Prijs van de 2020. De verzamelde Nederlandse theatercritici verlenen het deze eer voor de constante hoge kwaliteit en zijn inspirerende alternatieve corona-editie.

is onder leiding van uitgegroeid tot een regionaal geworteld festival van nationaal belang. Boulevard weet elk jaar een slimme balans te vinden tussen vermaak met inhoud en vrolijke vernieuwing, met veel oog voor inclusiviteit. Zelfs in deze coronatijd zette de organisatie nog een inspirerend alternatief programma neer. Van Hulst verdient daarnaast grote waardering voor haar inzet voor het versterken van de positie van de binnen het Nederlandse podiumkunstenveld.

De van de Kring van Nederlandse Theatercritici (KNT) kiezen ieder jaar een winnaar van de . Dit kan een persoon, instelling of initiatief zijn die of dat het afgelopen jaar een positieve bijdrage heeft geleverd aan theater, muziektheater, dans, en/of cabaret. De prijs bestaat sinds 1967, de trofee is een bronzen beeldje van theatervormgever en beeldend kunstenaar Michiel Johannes Jansen. Vorige prijswinnaars waren De Warme , De Nieuwe Toneelbibliotheek en .

De prijs wordt uitgereikt op een later moment dit seizoen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

 

 

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top