Meteen naar de inhoud

Meekijken hoe een spotprent wordt gemaakt; Inktspotbattle bij Concordia via livestream te volgen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op zaterdag 6 maart vindt vanaf 14.45 uur de jaarlijks terugkerende Inktspotbattle plaats. De battle die bij Concordia normaal in de expositie Inktspot te volgen is, zal net als vorig jaar vanaf de eigen tekentafels van de deelnemende politiek tekenaars plaatsvinden en live worden uitgezonden via de website van Concordia.

Als online bezoeker kijk je mee hoe de deelnemende tekenaars een actueel onderwerp vertalen naar spotprenten. Een deskundige jury wijst aan het einde van de battle een winnaar aan.

De deelnemende tekenaars van deze editie zijn: marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen), Danibal (Daniel Hentschel), Neetje (Renée van den Kerkhof), KIK (Benjamin Kikkert), Loko (Lodewijk Koster), RGvT / Fokke & Sukke (Jean-Marc van Tol), Lex Dirkse, Maarten Wolterink, Moshe Gilula en Hard Papier (Rob de Jong).

Ook dit jaar heeft Concordia weer een deskundige jury weten te strikken. Deze bestaat uit Roy de Witte, gedeputeerde bij Provincie Overijssel en Henk ten Harkel, hoofdredacteur/projectleider journalistiek bij 1Twente en ondernemer toegepaste kunst. Als derde jurylid schuift acteur, schrijver en satiremaker Owen Schumacher aan. Hij was tevens jurylid voor de Inktspotprijs 19/20, waarvan de spotprenten zijn opgenomen in de huidige expositie. De uitslag van de battle wordt rond 16.30 uur verwacht. De presentatie van deze middag is in handen van theatermaker/actrice Evelien Harberink.

Inktspot: de beste spotprenten van het afgelopen jaar

De Inktspotbattle maakt deel uit van de expositie Inktspot, met de beste politieke tekeningen van het jaar 2019/2020. Helaas zit deze expositie vanwege de maatregelen rondom de coronasituatie momenteel achter gesloten deuren. Meer informatie over de werken is te vinden via de website van stichting Pers en Prent.

Praktische informatie:

Het programma is als volgt:

  • 14.45 uur            Welkom en uitleg over de middag
  • 14.55 uur            Openingswoorden
  • 15.00 uur            Start Inktspotbattle
  • 16.00 uur            Einde battle, start juryberaad

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands