Op zaterdag 6 maart vindt vanaf 14.45 uur de jaarlijks terugkerende Inktspotbattle plaats. De battle die bij Concordia normaal in de expositie Inktspot te volgen is, zal net als vorig jaar vanaf de eigen tekentafels van de deelnemende politiek tekenaars plaatsvinden en live worden uitgezonden via de website van Concordia.

Als online bezoeker kijk je mee hoe de deelnemende tekenaars een actueel onderwerp vertalen naar spotprenten. Een deskundige jury wijst aan het einde van de battle een winnaar aan.

De deelnemende tekenaars van deze editie zijn: marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen), Danibal (Daniel Hentschel), Neetje (Renée van den Kerkhof), KIK (Benjamin Kikkert), Loko (Lodewijk Koster), RGvT / Fokke & Sukke (Jean-Marc van Tol), Lex Dirkse, Maarten Wolterink, Moshe Gilula en Hard Papier (Rob de Jong).

Ook dit jaar heeft Concordia weer een deskundige jury weten te strikken. Deze bestaat uit Roy de Witte, gedeputeerde bij Provincie Overijssel en Henk ten Harkel, hoofdredacteur/projectleider journalistiek bij 1Twente en ondernemer toegepaste kunst. Als derde jurylid schuift acteur, schrijver en satiremaker Owen Schumacher aan. Hij was tevens jurylid voor de Inktspotprijs 19/20, waarvan de spotprenten zijn opgenomen in de huidige expositie. De uitslag van de battle wordt rond 16.30 uur verwacht. De presentatie van deze middag is in handen van theatermaker/actrice Evelien Harberink.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Inktspot: de beste spotprenten van het afgelopen jaar

De Inktspotbattle maakt deel uit van de expositie Inktspot, met de beste politieke tekeningen van het jaar 2019/2020. Helaas zit deze expositie vanwege de maatregelen rondom de coronasituatie momenteel achter gesloten deuren. Meer informatie over de werken is te vinden via de website van stichting Pers en Prent.

Praktische informatie:

Het programma is als volgt:

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
  • 14.45 uur            Welkom en uitleg over de middag
  • 14.55 uur            Openingswoorden
  • 15.00 uur            Start Inktspotbattle
  • 16.00 uur            Einde battle, start juryberaad

Foto bovenaan:
Jip van den Toorn
Scroll naar top