Nadat Guido Weijers’ Fieldlab geen superspreading event is gebleken, en niemand hard genoeg heeft gelachen bij Dolf Jansen om anderen te besmetten, nu ook goed nieuws van onze relaties in Polen: de afgelopen maand, sinds de heropening van de theaters in Polen op 12 februari, zijn alweer 55.000 mensen naar het geweest. Voldoende reden voor enthousiasme, omdat het kennelijk goed schijnt te gaan.

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Je mag helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Beloon de schrijver!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Data collected by the Theatre Institute show that during the first ten days after theatres in Poland over 55 thousand people visited theatres, the astounding number of 32 premieres took place, and the total of 584 performances were staged in 114 theatres in 39 towns.
Information that theatres will reopen on February 12th was announced on February 5th (up until that moment we had known that organization of events with the audience present are prohibited at least until February 14th, among others).’

Curve

Nu komt deze mail op een pikant moment. Want, terwijl het aantal vaccinaties ongeveer even hoog ligt als in , stijgen de besmettingscijfers in het land dat inmiddels een nogal politiek gevoelige lidstaat is geworden van de EU. Ze stijgen zelfs zo, dat bij ons al van een derde golf zou worden gesproken. In Polen aarzelen de beslissers nog, maar het zou zomaar kunnen dat het er binnenkort toch van komt.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Dan komt ook de aap een beettje uit de mouw, want het juichbericht is onderdeel van een lobbycampagne om de zalen open te houden. Ze schrijven: ‘Now, together with a team of experts gathered around the Theatre Institute, we are lobbying for maintaining the status quo – one that respects the imposed restrictions and allows organization of events with a limited number of the audience (50%). And of course we keep on working. We’re developing new premieres and producing live streamings that coexist with the performances with the audience in attendance, so you are welcome to join TR Warszawa. 

Het is dat er reisbeperkingen gelden, en de nachttrein naar Polen nog niet echt een optie is. Ik weet ook niet of ik de lokale Willem Engel in de armen zou vallen. We zullen de komende tijd meer van dit soort berichten krijgen, want mensen zijn het zat om zonder live theater te zijn, en ook ik smacht weer naar iets leuks. De vraag is alleen: zijn ze te vroeg?

Ik maak me zorgen.

Foto bovenaan:
Campagnebeeld
Nog steeds. Waardeer de auteur!
Onafhankelijke cultuurjournalistiek is nog steeds nodig. Wij doen het al elf jaar, met succes, dankzij donaties! Bepaal dus zelf wat dit verhaal je waard is en doneer!

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top