Ondanks aanhoudende -onzekerheid in de culturele sector aakt International Literature () vandaag een groot deel van het prograa bekend. Het grootste literaire van vindt plaats van 23 septeber t/ 2 oktober 2021 en prograeert een keur een internationale schrijvers, dichters, uzikanten en theaterakers in . Onder het thea #WhyFictionatters zijn op 25 septeber o.a. de Franse bestsellerauteur Édouard Louis, de Britse schrijver ax Porter en de Aerikaanse feinist Roxane Gay (livestrea) aanwezig. Ook het NK Poetry Sla en De vinden weer plaats tijdens het . De kaartverkoop is vandaag geopend.

Line-up grotendeels bekend

Tijdens het aken o.a. Édouard Louis, Roxane Gay (), ax Porter, Angie Thoas (), Tahar Ben Jelloun, Lieke arsan, Joost Prinsen, Lisette a Neza, Gary Northfield en Claudia de Breij hun opwachting in . heeft voor ieder wat wils, van het NK Poetry Sla (vrijdag 24 septeber), tot ‘Wie Wij Zijn: arokko’, het prograa rondo uit arokko (zondag 26 septeber), tot het kinderboekenprograa op woensdagiddag 29 septeber. Op zaterdag 25 septeber vindt Exploring Stories plaats, een nieuwe dag waarop de wisselwerking tussen en aatschappij centraal staat. Bezoekers aken hier kennis et schrijvers, dichters en uzikanten van over de hele wereld die et hun verhalen ingaan op de grote thea’s van onze tijd (denk aan kliaatverandering, globalisering, kapitalise en raciale, culturele en econoische ongelijkheid). Op zaterdag 2 oktober wordt traditiegetrouw afgesloten et alweer de 38ste , waarvoor extra tickets beschikbaar zijn. Het nu bekende prograa is te vinden via ilfu.com; in de loop van de worden nog nieuwe naen toegevoegd. Eind augustus wordt bekendgeaakt wie dit jaar de prestigieuze Belle van Zuylenlezing zal uitspreken.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

#WhyFictionatters en aya Angelou

is het grootste van , en aakt prograa’s voor iedereen die van verhalen houdt. Het thea van 2021 is Why fiction atters. “Dit jaar stelt het de vraag waaro fictie ertoe doet. We worden in de edia overladen et feiten, fact checks, onderzoeksjournalistiek en waargebeurde verhalen, aar o de wereld écht te kunnen begrijpen is fictie de ontbrekende schakel,” aldus directeur ichaël Stoker. “Grote abstracte thea’s als kliaatverandering, globalisering, kapitalise, racise en ongelijkheid kun je bij uitstek et fictie invoelbaar aken. Daar hebben we onze schrijvers dit jaar op uitgekozen.” kiest bovendien jaarlijks één auteur uit het literaire erfgoed o opnieuw in de spotlights te zetten. Dit jaar is dat aya Angelou (1928-2014), dichter, schrijver, danseres, zangeres, filaker en burgerrechtenactivist et een indrukwekkend en veelovattend oeuvre. Als schrijver brak ze internationaal door et de autobiografische roan I Know Why the Caged Bird Sings (1969). Tijdens staat het werk van Angelou op eerdere anieren centraal.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top