Meteen naar de inhoud

Ksenia met theatervoorstelling in het spoor van de bevrijder.

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


Opdat we nooit vergeten, dat Nederland ook hulp nodig had om vrij te worden.

Ksenia trekt met haar theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ door Nederland en speelt op bevrijdingsherdenkingen. Of op dagen dat een stad, dorp of buurtschap in 1945 bevrijd werd. Ze volgt het spoor van de bevrijders.

In 75 minuten neemt Ksenia de toeschouwer mee naar de levens van zes mensen. Zij hebben twee dingen gemeen: ze moeten een keuze maken en hebben goede bedoelingen. Ksenia speelt zes korte verhalen en zingt hun liederen. Omkleden gebeurt op het podium, het licht gaat nooit uit en de gordijnen nooit dicht.

Zij zagen Oorlog wordt gespeeld als onderdeel van herdenkingen in Nieuw-Weerdinge en Wageningen (4 mei). De reprise tournee volgt het spoor van Emmen naar het vechtdal bij Zwolle om via de Betuwe op 9 mei te eindigen in Amsterdam, want dat was de dag waarop onze hoofdstad in 1945 formeel bevrijd werd.

Ksenia is geboren in Kharkiv in het oosten van Oekraïne, toen nog onderdeel van de Sovjet-Unie. Ze ontvluchtte dat land om na omzwervingen haar thuis in Nederland te vinden. Zij zagen Oorlog is haar derde solotheatervoorstelling.

Alle baten van de reprise tournee komen ten goede aan educatieve projecten voor Oekraïense weeskinderen.

Goed om te weten Goed om te weten

Tickets zijn verkrijgbaar via https://ksenia.nl/speellijst/
Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur