Laat deze tekst voorlezen:

Opdat we nooit vergeten, dat Nederland ook hulp nodig had om vrij te worden.

Ksenia trekt met haar theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ door Nederland en speelt op bevrijdingsherdenkingen. Of op dagen dat een stad, dorp of buurtschap in 1945 bevrijd werd. Ze volgt het spoor van de bevrijders.

In 75 minuten neemt Ksenia de toeschouwer mee naar de levens van zes mensen. Zij hebben twee dingen gemeen: ze moeten een keuze maken en hebben goede bedoelingen. Ksenia speelt zes korte verhalen en zingt hun liederen. Omkleden gebeurt op het podium, het licht gaat nooit uit en de gordijnen nooit dicht.

Zij zagen Oorlog wordt gespeeld als onderdeel van herdenkingen in Nieuw-Weerdinge en Wageningen (4 mei). De reprise tournee volgt het spoor van Emmen naar het vechtdal bij Zwolle om via de Betuwe op 9 mei te eindigen in Amsterdam, want dat was de dag waarop onze hoofdstad in 1945 formeel bevrijd werd.

Ksenia is geboren in Kharkiv in het oosten van Oekraïne, toen nog onderdeel van de Sovjet-Unie. Ze ontvluchtte dat land om na omzwervingen haar thuis in Nederland te vinden. Zij zagen Oorlog is haar derde solotheatervoorstelling.

Alle baten van de reprise tournee komen ten goede aan educatieve projecten voor Oekraïense weeskinderen.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!
Goed om te weten Goed om te weten
Tickets zijn verkrijgbaar via https://ksenia.nl/speellijst/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top