Meteen naar de inhoud

Festivalseizoen Nederlandse podiumkunsten 2024 start met Delft Fringe Festival

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Van 28 mei tot en met 9 juni

Delft, maandag 15 april 2024 – Van 28 mei tot en met 9 juni zetten 28 makers Delft negen dagen lang op zijn culturele kop en kan je op 31 locaties door de hele stad terecht voor cabaret, dans, familietheater, kleinkunst, muziek en alles ertussenin. Hiermee bijt Delft de spits van het culturele festivalseizoen af. De online kaartverkoop start zaterdag 20 april.

Delft Fringe Festival (je schrijft het zonder ‘het’ ervoor) vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Dit jaar zijn de 28 makers gekozen uit 410 aanmeldingen en gaan maar liefst 14 voorstellingen op het festival in première. Deze nieuwe generatie makers wil het publiek een belangrijke boodschap, en soms zelfs een letterlijke call to action, meegeven. Ze staan te springen om te mogen verrassen, entertainen, ontroeren en aan het denken te zetten. De thema’s in hun werk komen voort vanuit fascinatie of maatschappelijke noodzaak. 

 Over mannelijk perspectief op abortus, genderregels en daten als autist…

Zoals het werk van de 18- jarige kleinkunstenaar en Tik-Tokker Wouter Haaksema die met zijn voorstelling ’Bedankt voor het luisteren’ vertelt over de worsteling tussen zijn homoseksualiteit en zijn christen zijn. Of Sophie Willemijntje die op haar 21e de diagnose autisme kreeg en daarmee een nieuwe dimensie ervoer in het daten. Ze maakte daar de voorstelling ‘​​Tales of the Tinderverse’ over. Maar er komen meer maatschappelijke onderwerpen, discussies en ontwikkelingen aan bod. Zo zette Mystha Mandersloot (de winnares van vorig jaar) met haar voorstelling het gesprek over abortus opnieuw op tafel en is zij dit jaar te zien met een vervolg. Ging het in ABORTUSVERHALEN om het perspectief van de vrouw, dit jaar maakt de Amsterdamse een nieuwe creatie rond het thema, maar dan vanuit het mannelijk perspectief. En ja, in deze voorstelling genaamd ‘Verhalen van Verwekkers’ gaan emotie en humor opnieuw hand in hand. De Amsterdamse dansmaker Liza Sulaiman groeide op in een Irakese en Belarussische familie, bekend met oorlog en politieke onderdrukking. In haar voorstelling ‘Iraqi Bodies‘ brengt ze via dans en Arabische poëzie een ode aan ieder lichaam dat gedwongen is te vluchten en het vertrouwde achter zich te laten.

 Over Delft Fringe Festival

 Delft Fringe festival biedt podiumkunstenaars de ruimte om op te treden en feedback te krijgen van zowel publiek als professionals, waaronder impresariaten en scouts. Hiermee is Delft Fringe festival een unieke kickstarter van nieuwe artistieke carrières. In de afgelopen 14 jaar is het evenement uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor nieuwe makers. Er is een publieksprijs (Delft Fringe Festival Award) te winnen, met flink veel media-aandacht tot gevolg. De festivalorganisatie biedt extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dus dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet. Zie ook prijswinnaars.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands