Meteen naar de inhoud

Hoor wat Maaike Muis meemaakte bij een man die zand verplaatst op het Holland Festival

Een van de minder bekende en dus verborgen juweeltjes van dit Holland Festival is te vinden in het Transformatorhuis van de Amsterdamse Westergasfabriek. In die ruimte is een enkele kunstenaar elke dag 6 uur lang bezig om 40 ton zand van de ene naar de andere berg te scheppen. Dat klinkt raar, maar wie erbij is, maakt iets heel bijzonders mee. 

Maaike Muis, speciale verslaggever van Cultuurpers voor dit Holland Festival, ging erheen en zat er een paar uur bij. Ze heeft zich niet verveeld, integendeel zelfs. Ze wil nog vaker gaan kijken. Luister in dit fragment van de podcast waarom: “ik ga als een soort verwerking, hommage aan het leven haast. Misschien toch een manier om de absurditeit van het leven te vatten. Door zes uur per dag veertig ton zand verplaatsen. En hij doet dat ook met een hele mooie soundtrack. Soms lijkt het alsof de deuren van de kerker sluiten en tegelijkertijd zijn er soms songs van een band uit Montreal, Dear Criminals, die heel prachtig en ontroerend zijn. En ik dacht, oké, hij gaat van links naar rechts scheppen en dat is al bijzonder, maar hij doet er veel meer mee. Er zijn heel veel manieren waarop je zand kunt verplaatsen. En het gaat niet alleen om dat zand, maar ook over de taakjes, de dingen, de sleur die we allemaal als mensen herkennen.”

Hoor wat Maaike Muis meemaakte bij een man die zand verplaatst op het Holland Festival
Sisyphus is nog mee te maken. Inlichtingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands