Meteen naar de inhoud

Marieke Hopman nieuwe artistiek directeur November Music

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Marieke Hopman wordt per 1 augustus 2024 aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van November Music. Ze volgt Bert Palinckx op die sinds 1999 verbonden is aan het festival. Samen met zakelijk directeur Theo van Dooremalen zal Hopman de directie van November Music vormen. 

We zijn heel blij met de komst van Marieke’, aldus bestuursvoorzitter Karen Neervoort. ‘Ze heeft veel ervaring als artistiek leider bij diverse festivals en ook als muzikant. Voor een maker-georiënteerd festival voor nieuwe muziek is die achtergrond zeer waardevol. Ze heeft daarbij oog voor de kansen die er liggen om nieuwe muziek in een maatschappelijke context te plaatsen met aandacht voor verschillende publieksgroepen. Met Marieke kunnen we verder bouwen aan de toekomst vanuit het stevige November Music fundament dat er al ligt.’

‘Ik heb me altijd beziggehouden met nieuwe muziek en in het bijzonder met de opgave om publiek te raken’, vertelt Marieke Hopman (1981). ‘Educatie en participatie zijn samen met artistieke autonomie en innovatie mijn grote drijfveren. Het is mijn missie om kunst en cultuur stevig te verankeren in de maatschappij. Ik verheug me erop verder te mogen bouwen aan dit prachtige festival!’

Over November Music

November Music is een tiendaags ‘artist driven’ nieuwe muziekfestival in ’s-Hertogenbosch. November Music is lokaal en regionaal verankerd en is actief in het nationale en het Europese netwerk van de nieuwe muziek. November Music is een van de acht zogenaamde BIS-festivals en wordt als zodanig structureel ondersteund door het ministerie van OCW, de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente ’s-Hertogenbosch. 
November Music 2024 is van 8 t/m 17 november 2024   www.novembermusic.net

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands