Meteen naar de inhoud

ZID Theater presenteert de vierde editie van FATE: talentontwikkeling en training voor creatieve nieuwkomers!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

ZID Theater kondigt vol enthousiasme de vierde editie aan van FATE, een uniek talentontwikkelingstraject voor jonge, creatieve nieuwkomers! Dit programma is speciaal ontworpen voor ambitieuze makers met een vluchtverleden of migratieachtergrond, tot 30 jaar, die actief zijn in de podiumkunsten of zich willen verbinden met het Nederlandse kunst- en cultuurlandschap.

Deelnemers krijgen de kans om hun talenten te presenteren en hun artistieke ambities te realiseren door middel van het creëren van een eigen solo en diverse presentatiemogelijkheden. Tot nu toe hebben al meer dan 60 deelnemers de training met succes afgerond!

FATE biedt een flexibele training van vier maanden, met naast artistieke lessen ook aandacht voor cultureel ondernemerschap. Bovendien biedt het programma begeleiding en werkervaringsplekken voor wie zich achter de schermen wil ontwikkelen in productie, fondsenwerving of PR.

Culturele en maatschappelijke organisaties worden van harte uitgenodigd om talentvolle kandidaten voor te dragen. Kent u theatermakers, dansers, acteurs, performers, muzikanten, regisseurs of organisatietalenten? Deel dit nieuws, en het aanmeldformulier, dan snel met uw netwerk!

Springplank naar het professionele artistieke veld

Sinds 2020 heeft ZID Theater talloze makers geholpen bij hun doorbraak in het Nederlandse kunst- en theaterveld. Het programma bevordert niet alleen de instroom in kunstvakopleidingen, maar opent ook deuren naar professionele carrières. Sommige deelnemers zijn zelfs vaste gezichten geworden bij ZID, als speler, technicus of regisseur. Anderen hebben hun plek gevonden bij gerenommeerde opleidingen zoals het Conservatorium in Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, MBO dans Utrecht. Ook hebben zij eigen voorstellingen gemaakt en internationaal gepresenteerd op festivals. Karolina Spaić, directeur en artistiek leider van ZID: “Met FATE openen we de deuren naar hun dromen én naar de realiteit van ons culturele landschap”.

Wanneer

De vierde editie van FATE loopt van 10 september tot 12 december 2024. De trainingen en workshops vinden plaats op dinsdagavonden (18.30-21.00) en donderdagmiddagen (14.00-17.00). Op donderdag 12 december om 19.00 uur presenteren de deelnemers hun werk tijdens een eindpresentatie bij het ZID Theater. Dit is dé kans voor professionals en geïnteresseerden om kennis te maken met deze veelbelovende talenten en hun creaties!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Communicatie & PR: Sietske d’Arnaud van Boeckholtz | pr@zidtheater.nl  
Artistiek coördinator: Sebo Bakker | sebo@zidtheater.nl
Tel. : 0204888449

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBerichten van auteur bekijken

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands