Skip to content

Nominate now for the Dance Audience Award

Dance fans can submit their nominations for the most outstanding dance performance of 2012 online from 1 December. The winner will then be able to receive the Dans Publieksprijs early next year. New this year is de mogelijkheid om te stemmen op zowel een individuele danser als een dansvoorstelling. De tien meest genomineerde dansers en voorstellingen worden op 2 januari bekend gemaakt. Aansluitend volgt de stemronde. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats in het weekend van 9 februari.

Award ceremony

Naast de prijzen voor meest opvallende danser en dansvoorstelling gaat er deze editie een eervolle vermelding  uit naar een dansactiviteit. Voor alle categorieën geldt dat de dansgebeurtenis een professioneel karakter en een landelijke uitstraling dient te hebben. Online nomineren en stemmen kan via de website danspublieksprijs.nl. De prijs in de vorm van een kunstwerk zal in het weekend van 9 februari op een passende locatie worden uitgereikt.

Audience is the jury

De Dans Publieksprijs is een initiatief van de danswebsite Danspubliek.nl, in samenwerking met Cultuurpers.nl en CultuurBewust.nl. Het doel van dit project is om een breed publiek een middel te bieden om dans te waarderen, en om de Nederlandse theaterdans onder de aandacht te brengen. Bestaan er in Nederland al dansprijzen waarbij een vakjury beslist, bij de Dans Publieksprijs oordeelt het publiek.

Previous edition

Tijdens de vorige editie vond de prijsuitreiking plaats tijdens de So You Think You Can Dance theatertour in het RAI Theater te Amsterdam. Choreograaf Rinus Sprong overhandigde de prijs aan danser Meysam Noori en de Samadhi Dance Company voor de voorstelling Saranágati. De eervolle vermelding ging uit naar Conny Janssen Danst voor de twee genomineerde producties LIFE-LIVE! en Zout.

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5€ / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)