Aller au contenu

Danser au bureau ? La nouvelle tendance de 2018 !

Yoga en mindfulness op het werk zijn populair, maar er is een nieuwe trend op het gebied van ‘workplace wellness’: dansen op het werk! Op 17 mei organiseert Dance to the People de conferentie Dance@Work in Utrecht. Tijdens dit evenement laten dansprofessionals aan het bedrijfsleven zien hoe dans bijdraagt aan het welzijn van managers en hun teams. Met dit initiatief wilt Dance to the People meer werkgelegenheid creëren voor dansers die als trainer of coach werkzaam zijn. Om de conferentie te financieren is er via Voordekunst een crowdfundingcampagne gelanceerd. Geloof jij dat dans werkt? Steun dan Dance@Work!

Conférence Dance@Work

Au cours de la conferentie Dance@Work1 staat centraal wat de danswereld het bedrijfsleven te bieden heeft. Dans is niet alleen goed voor de fysieke fitheid en een gezonde lichaamshouding maar het stimuleert ook de geestelijke gezondheid. Dans helpt mensen zelfvertrouwen te ervaren en uit te stralen en helder te communiceren. En wat dacht je van de kracht van dans bij het vormen van wendbare teams? Trainers met een dansachtergrond zijn uitermate geschikt om duurzame inzetbaarheid te stimuleren en bedrijven toekomstbestendig te maken. Met Dance@Work zet Dance to the People dans op de kaart als legitieme werkvorm in trainingen en interventie op de werkvloer.

Op de conferentie Dance@Work kunnen managers tijdens workshops zelf ervaren hoe dans bijdraagt aan hun welzijn en dat van hun teams. Op het programma staan workshops van onder andere danseres en actrice Lia Bolte, danstherapeute Inez van Heijningen en danseres Claudia Kratzheller. Daarnaast zijn er sessies danscoaching, energizers, lezingen en een kennismarkt.

De tickets voor deze baanbrekende conferentie zijn al beschikbaar! Tot en met 17 maart kan je early birds tickets kopen voor €55,-. Hierna kosten de tickets €75,-. Wees er dus snel bij en bestel je tickets2 vandaag nog!

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste updates over de conferentie Dance@Work? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief3. Iedere maand worden er 1+1 vrijkaarten voor de conferentie verloot onder de lezers!

Fordekunst

Om de conferentie Dance@Work te financieren is Dance to the People een crowdfundingsactie gestart januari via het platform Voordekunst. Draag jij onze dansprofessionals ook een warm hart toe en geloof jij dat zij het verschil kunnen maken bij bedrijven? Wees dan één van Dance to the People’s donateurs of sponsors!

We hebben al 63% opgehaald! Help jij ons het de 100% te halen? Maak dan nu je donatie over via via Fordekunst4.

Réseau pour les professionnels de la danse

In de aanloop naar de conferentie Dance@work worden maandelijks netwerkborrels georganiseerd voor dansprofessionals die als trainer of coach in het bedrijfsleven werken. Iedere bijeenkomst geven één of twee professionals een korte workshop, waarin zij met de groep delen hoe zij dans inzetten in hun trainingen of coachpraktijk. Verder is er tijdens de aansluitende borrel voldoende mogelijkheid om elkaar te leren kennen en om hulp te vragen. Iedere maand staat een ander thema centraal:

  • Woensdag 14 februari: Dans en sociaal welzijn (geweest)
  • Woensdag 21 maart: Dans en mentaal welzijn
  • Woensdag 18 april: Dans en fysiek welzijn

Heb jij een dansachtergrond en werk je al trainer of coach? En wil je kennis en ervaringen delen met je collega’s? Meld je dan nu aan via de Facebook pagina van Dance to the People5! We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Danse avec les gens

Organisatiewetenschapper Sophie Verdaasdonk en danswetenschapper Jacqueline de Kuijper zijn de oprichters van Dance to the People. Het is hun missie zoveel mogelijk mensen door middel van dans in beweging te krijgen. Doelgroepen die normaal gesproken niet met dans in aanraking komen, zoals managers, laten zij zien wat de meerwaarde van dans in het dagelijkse leven is. Met de conferentie Dance@Work bieden zij het Nederlandse bedrijfsleven de kans kennis te maken met dansprofessionals die als trainer of coach werkzaam zijn. Met hun eerste concept Change Your Rhythm6 bieden Jacqueline en Sophie zelf dansante bedrijfstrainingen aan voor (Young) Professionals met kantoorbanen.

Service de vente de publicité

Petites adhésions
175€ / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Nombreux membres
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50€ / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais