Meteen naar de inhoud

Podia kunnen zonder artistieke gevolgen over op LED-licht en geld besparen

Ze hebben het onderzocht. En het blijkt dus waar. Ook op het podium kun je duurzame lampen gebruiken.  En dat bespaart energie. Of we daardoor meteen ook van die idiote wraakbezuiniging van het kabinet afkomen, is nog de vraag. want 200.000.000 euro is best veel spaarlampen. Maar het begin is er. Uit het persbericht van de Vereniging van Podiumtechnologie:
Met duurzame podiumbelichting zijn significante energiebesparingen te realiseren. Uit het duurzaamheidsonderzoek dat de afgelopen maanden in opdracht van de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) is verricht, blijkt dat in sommige toepassingen de LED –lampen bij wit licht een zeven keer zo hoog rendement behalen als de conventionele armaturen. Bij gekleurd licht zal het relatieve rendement van duurzame belichting zelfs nog groter zijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat het voor de appreciatie van het publiek niet uitmaakt of een dansvoorstelling met duurzame of conventionele armaturen wordt belicht. Het onderzoek werd geleid door een groep gerenommeerde theatertechnici, lichtontwerpers, regisseurs en decorontwerpers.
Alle onderzoeksresultaten worden maandag 6 december bekend gemaakt tijdens het symposium Duurzaamheid on Stage! in Zwolle, georganiseerd door de VPT.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands