‘De tekening is letterlijk en figuurlijk treffend, pijnlijk komisch en wrang: hij brengt traan en lach tegelijkertijd teweeg. De combinatie van de vredige pose van de jongen met de wrede aanslag op zijn lichaam blijft in je hoofd hangen. De prent heeft geen tekst nodig; hij zou in elke Europese, zelfs mondiale krant kunnen verschijnen, zo krachtig en universeel is de tekening’.

Met deze tekst looft de van de Inktspotprijs 2010 de prent die Peter van Straaten maakte voor het opinieweekblad Vrij . Van Straaten kreeg de prijs op 11 januari 2011 uitgereikt en liet daarmee de andere genomineerden (TRIK met een prent over Geert Wilders als Calimero en Siegfried Woldhek met een prent over Desi Bouterse) achter zich.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Peter van Straaten wint de Inktspotprijs, die dit jaar voor de zeventiende keer wordt uitgereikt, voor de vierde maal. Het dubbeltalent (schrijver en tekenaar) Van Straaten maakt als freelancer illustraties, cartoons en politieke tekeningen voor Het Parool en tekent sinds 1968 voor Vrij Nederland.
De winnende prent is te zien op de expositie in Prent 2010, waaraan dit jaar 28 tekenaars, ieder met zes prenten deelnemen. De tentoonstelling is na Nieuwspoort te bezichtigen in het Persmuseum in Amsterdam, Café Brasserie Dudok in , het Limburgs in Venlo, het Provinciehuis in Groningen en het Stadhuis in .
Meer informatie op www.pers-en-prent.nl.
Meer over het werk van Peter van Straaten is te vinden op www.petervanstraaten.nl.

Foto bovenaan:

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top