We waren even diep in de Amsterdamse grachtengordel. Immers, prominent inwoner van deze stad Rudi Fuchs kreeg een nieuw boekje aangeboden, door hemzelf bij elkaar geschreven op de pagina’s van De Groene Amsterdammer. Dit weekblad, in alle opzichten het oudste van het land, biedt de kunstkenner en voormalig museumdirecteur onderdak op de pagina’s. Hij maag daarop schrijven over kunstwerken die hem bezielen, over hoe mooi, hoe technisch goed of althans opmerkelijk het in elkaar zit, dat soort dingen.

De presentatie van het boek was dus in het rijksmuseum, dat volgens directeur en ceremoniemeester Wim Pijbes nu echt in januari open gaat. 2013, zei hij erbij. Hopen dat de oude Fuchs het haalt. Of dit boek dan al bij de ramsj ligt? Zou kunnen. Veel ruchtbaarheid krijgt de uitgave niet. Bij de presentatie was geen pers, behalve wij, en niemand leek dat eigenlijk te deren. Een boek is een boek. Als het geschreven is is het klaar. Daarvoor was er niets, nu is er iets. En of iemand dat nog leest?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Laat het ons weten.