De Nederlandse theatermaakster , die op dit moment samen met regisseuse Merel de Groot aan een theaterproject werkt met Syrische kunststudenten, ziet haar project gehinderd wegens studentenprotesten, al weten we dat niet helemaal zeker in het totaliteire land, waar we maar zelden nieuws uit ontvangen. De universiteit van Damascus, waar ze aan het project To tell You I call the Other werkt, over ontmoetingen met ‘de ander in jezelf’, heeft haar laten weten dat de voorstelling van vandaag is afgelast, omdat de universiteit dicht gaat.
Wij citeren het bericht dat haar organisatie Female Economy vandaag aan de pers doorgaf:

Van de vice dean van Damascus University kreeg [Adelheid Roosen] zo juist te horen dat: “de universiteiten en scholen vandaag om 16:00 uur [NB: 15:00 uur Nederlandse tijd] dicht moeten zijn. U kunt uw vandaag niet doen, maar morgen van 13:00 – 15:00 uur.”
In gesprek met deze onderdirecteur kon hij niets zeggen over de reden hiertoe.
De studenten lieten Adelheid weten dat er op Facebook is opgeroepen tot een demonstratie.
Facebook is in Syrië sinds een week of twee (?) vrijgegeven, en de overheid kan alle berichten nu ook meelezen.

We zijn benieuwd.

Foto bovenaan:

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
Scroll naar top