Het Springdance Festival in Utrecht loopt ten einde. Vandaag vinden de laatste voorstellingen plaats. Drie recensenten van het Cultureel Persbureau blikken terug op het festival, in een gesprek met Jeroen Stout. Recensente Fransien van der Putt krijgt wel lentekriebels van Springdance, vertelt ze in het interview: ‘Dit festival oversteeg mijn verwachtingen.’ Daniël Bertina (eveneens criticus) vond het ook een bijzonder festival: ‘Er lijkt meer urgentie in de voorstellingen te zitten dan ik had verwacht. Dans is meer dan beweging; er wordt met emotionele agressie gedanst. De blinde noodzaak spat ervan af.’ En criticus Maarten Baanders tenslotte viel op dat het een festival zonder premières was. Bekijk hier het gesprek onder leiding van Jeroen Stout.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Comments are closed.