Meteen naar de inhoud

Recensenten blikken terug op Springdance 2011

Het Springdance Festival in Utrecht loopt ten einde. Vandaag vinden de laatste voorstellingen plaats. Drie recensenten van het Cultureel Persbureau blikken terug op het festival, in een gesprek met Jeroen Stout. Recensente Fransien van der Putt krijgt wel lentekriebels van Springdance, vertelt ze in het interview: ‘Dit festival oversteeg mijn verwachtingen.’ Daniël Bertina (eveneens criticus) vond het ook een bijzonder festival: ‘Er lijkt meer urgentie in de voorstellingen te zitten dan ik had verwacht. Dans is meer dan beweging; er wordt met emotionele agressie gedanst. De blinde noodzaak spat ervan af.’ En criticus Maarten Baanders tenslotte viel op dat het een festival zonder premières was. Bekijk hier het gesprek onder leiding van Jeroen Stout.

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur