Meteen naar de inhoud

Veelzijdig en ongrijpbaar Writers Unlimited sluit af met eerbetoon aan Hella S Haasse en prijzenregen

Ze werd in besloten kring begraven, en dat vond literair Nederland jammer. Mooi dat daarom Writers Unlimited de gelegenheid bood voor een herdenkingsdienst in stijl voor de grootste Nederlandse schrijver van de afgelopen eeuw, die eind september 2011 overleed. Maar met 'herdenkingsdienst' is ook gelijk de sfeer getekend, die op sommige momenten heiliger was dan de overledene zichzelf wellicht had gewenst.
Opvallend toch, hoe de zinnen van een schrijver, eenmaal uitgelicht, na diens dood kunnen w...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur