Het leek wat te worden. Met een kerk van enorme legoblokken en een programma dat ertoe leek te doen. Maar helaas, Grenswerk, het festival dat de regio rond Enschede moest samenbrengen, is niet meer. Na drie jaar. En het stopt niet pas in 2013, zoals de meeste kunstinstellingen, maar al in 2012. Er moest daarvoor teveel veranderen. De gemeente stelde eisen waaraan de directie niet kon voldoen. Er speelt vooral een eis van samenwerking met ‘partners in het Muziekkwartier’, ofwel de ook al in een diep conflict verwikkelde Nationale Reisopera en Nederlands Symfonie Orkest, die niet goed van de grond zou zijn gekomen.

We zetten er maar eens iemand op. Morgen meer nieuws, want het is duidelijk: there’s something rotten in the state of Twente.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login