De aangekondigde koersverlegging bij houdt de gemoederen bezig. Om te beginnen Centraal, tot tot Cultureel Persbureau en vandaag Theaterkrant.nl.

 

Wat is er gebeurd

  • In 2012 is besloten dat geen werk van Kylián  te zien zal zijn bij NDT.
  • Mei 2013 (een jaar later) is bekendgemaakt dat geen werk van Kylián  te zien zal zijn bij NDT.
  • Deze tijdelijke stop gaat over een jaar in, dus in 2014.
  • Na de zomer, in september dit jaar, opent NDT met: An evening with Jiri Kylián.
  • Jiri verklaart: het is alles oud nieuws en er is geen conflict.
  • Huidig artistiek directeur zegt na een jaar praten met Kylián ‘het te snappen’.

Wij snappen het in ieder geval niet meer. Onlangs uitte een zakelijk leider in de dans zijn sympathie voor de marketingafdeling van NDT. Die moet programma’s met titels als I, II, V verkopen, of A en B etc. Hoe je intern beleid goed naar buiten moet brengen of juist niet, lijkt echter een nog grotere opgave.

Meesterzet?

Het kan zijn dat er een uitgekiende mediastrategie steekt achter de huidige gebeurtenissen. Negatieve publiciteit is ook publiciteit. Het kan zijn dat Kylián achter de schermen uiteindelijk een genie blijkt, die een briljante zet doet met het terugtrekken van zijn werk. Zo krijgt de nieuwe garde kans echt aan de slag te gaan. Er moet geld verdiend worden.

2018

In 2018, wanneer de banvloek is opgeheven, opent het nieuwe Spuiforum. Daar kun je NDT niet Kyliánloos presenteren. Het is de vraag wie er als artistiek leider en gesteund door welke marketingcampagne, de glorieuze entree mag maken in het nieuwe onderkomen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Ontsnappingsclausule

Blijft nog een vraag openstaan. NDT voert 3 jaar geen werk uit van Kylián. Geldt dit ook voor NDT2, het juniorengezelschap dat onder leiding staat van voormalig Kylián-sterdanser Gerald Tibbs?

Update 16-5-2013:

Ook NDT2 valt onder de Kylianban

Foto bovenaan:

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top