Meteen naar de inhoud

BPP Kaputt (6): Alle theaterprijzen en collectieve marketing gestopt

Er gaat geen cent meer naar de jaarlijkse theaterprijzen en ook alle andere collectieve marketingactiviteiten, zoals het congres podiumkunsten, gaan naar 0 euro of heel weinig. Zegt de ene voorzitter tegen de andere directeur, die ook voorzitter is, en eigenlijk dezelfde is. Want zo gaat bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies: de Stichting ter Promotie van het Theater- en Concertbezoek, bestuurd door bestuursleden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies, zegt tegen het bestuur van de Vereniging van schouwburg- en Concertgebouw Directies dat het geld nu toch wel echt totaal en helemaal op is. Zo op, dat ook de Vereniging van Vrije Theaterproducenten geen geld meer steekt in die promotie, en in dat gala, en in die prijzen.

Na de deconfiture van het bureau promotie podiumkunsten de zoveelste nagel aan de doodskist van de theatersector.

Dan is er toch wel heel erg veel misgegaan, de afgelopen tijd, daar in het Amsterdamse Funenpark. Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat mensen die een theaterbon krijgen, veel fanatieker zijn in het inwisselen van die dingen, dan mensen die een boekenbon krijgen. En dan zou het best wel eens kunnen zijn dat ze zich veel en en veel te rijk hebben gerekend, daar bij die schouwburgdirecties. Als ze überhaupt al hebben gerekend. Even de rol van de faillissementsrechter in de gaten houden, de komende tijd.

Als u nog een theaterbon heeft liggen: snel inwisselen, voor het te laat is.

Reacties zijn gesloten.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur