Reality Het Nationale Ballet in AVRO’s Bloed, zweet en blaren

Het zit niet stil. Voortbordurend op het 50-jarig jubileum verschijnt komend voorjaar van de een realityserie over ‘s lands grootste dansgezelschap. Dit als vervolg op Bloed, zweet, en snaren over het Concertgebouworkest.

Het zijn de mensen die bij werken die de sleutel vormen tot het al decennia durende succes van het gezelschap. Dat zijn natuurlijk de dansers, maar ook bijvoorbeeld de artistieke staf, de persafdeling evenals de mensen van de kostuumafdeling en het decoratelier. (Aldus de AVRO.)

Van alle realityseries die er al zijn, kun je immiddels blaren op de ogen hebben opgelopen. Maar Bloed, zweet en blaren belooft ‘stress, hartstocht en geluksmomenten’ en is een exclusieve blik binnen een topdansgezelchap.

Helaas vertrekt dit seizoen eerste solist Matthew Golding naar The Royal Ballet, en stapt directeur van de Nationale Balletacademie, Christopher Powney over naar The Royal Ballet School. Toch is de buitenlandse interesse een compliment voor het kwaliteitsbeleid van Het Nationale Ballet en in Nederland. Wellicht werpt Bloed, zweet en blaren ook op transferperikelen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Interessant detail

De AVRO gaat  begin november waarschijnlijk met Het Nationale Ballet mee op naar Bogota, . Eerst vindt intensief research plaats, voordat besloten wordt wie van het gezelschap gevolgd wordt. Vanaf eind oktober/begin november begint het draaien.

Scroll naar top