De Pianoman, de jongen die dit weekend viral ging omdat hij piano speelde tegenover een peloton ME in Kiev, kwam in Hoog Catharijne op zijn idee. NRC Handelsblad meldt dat. De 22 jarige Markian Matsech liep deze zomer als zovelen door het Utrechtse winkelhart, net toen daar de kunstmanifestatie Call of the Mall plaatsvond. Een beeld dat hij daar zag inspireerde hem zo dat hij een eigen draai eraan gaf.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Het bewuste beeld is de wassen pop van de Tank-man op Tien an Men, het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. U weet wel. Die jonge man die met zijn boodschappentasjes een tankcolonne wist tegen te houden.

2013-06-20 13.05.06

Dat beeld stond in een drukke passage op Hoog Catharijne de haastige koopjesjagers te ontregelen. En inspireerde dus opnieuw een revolutie.

Wat kunst niet al vermag.

2013-12-10 09.07.32

Foto bovenaan:
Scroll naar top