Minister Bussemaker vindt het nog veel te vroeg om alarm te slaan over de die gemeentes nog gaan doorvoeren op cultuur. Onderzoeksbureau had eerder dit jaar berekend dat er nog vele procenten van het lokale cultuurbudget af zouden gaan. Onze eigen bronnen vertelden dat Berenschot nog aan de zonnige kant zat. Volgens de minister is het echter te beperkt: er is maar onder 65 gemeentes gecheckt, en bovendien is het nog veel te vroeg.

Wij vragen ons dan af hoe vroeg te laat is. Nu al blijkt dat bijvoorbeeld veel Amsterdamse kunstinstellingen die nog wel subsidie krijgen, in zwaar weer terecht zijn gekomen. De wereld om hen heen is ingestort, de sector is gedecimeerd, om door te gaan is er eigenlijk niet. En er dreigen nog steeds enorme verliezen op vastgoed en grondaankopen. Dat probleem blijkt ook een probleem te zijn van de kunsten, want veel van dat slechte wordt nu bewoond door gesubsidieerde kunstinstellingen, die torenhoge huren betalen aan – u raadt het al – de gemeente die anders met een gigantische kostenpost zou zitten.

[Tweet “Enfin. De minister zegt dat we rustig kunnen gaan slapen.”]

Enfin. De minister zegt dat we rustig kunnen gaan slapen. Zij zal waken, tot de volgende .

De brief vindt u hierrr.

Foto bovenaan:

10 reacties op “‘Beperkte meting’: minister gooit rapport Berenschot in prullenbak”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top