De winnaars van de Dans Publieksprijs 2013 zijn bekend. Vrijdag 14 februari worden de prijzen, verdeeld over 7 categorieën, uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui. Naast winnaars Pascal Schut (Introdans) en Davide Cocchiara (The Red Piece) zijn dat choreografen Conny Jansen Danst voor de voorstelling ‘How Long is Now’ en Isabelle Beernaert voor de voorstelling ‘Red, Yellow & Blue’.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Conny Janssen krijgt verder de Oeuvreprijs uitgereikt voor haar invloed op de Nederlandse dans. De danspers koos ‘Le Chat Noir‘ van Scapino Ballet Rotterdam als beste voorstelling van 2013. Truus Bronkhorst krijgt mede vanwege haar dubbele nominatie een eervolle vermelding van het danspubliek.

[Tweet ” Conny Janssen krijgt Oeuvreprijs Danspubliek voor haar invloed op de Nederlandse dans”]

De Dans Publieksprijs is georganiseerd door de website Danspubliek.nl in samenwerking met Cultuurpers en is mogelijk dankzij opleidingsinstituut de Baak en NTR Podium. Via een open inschrijving konden toeschouwers dansers en voorstellingen nomineren, waarna in een vervolgronde gestemd werd voor de uiteindelijke winnaars. Dit jaar wordt de prijs voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren: Isabelle Beernaert (Choreografie 2012) en Nina Plantefèvre-Castryck (Danser 2012). In 2011 ging de prijs naar de danser Meysam en choreograaf Vraja Sundari Keilman.

De Dans Publieksprijs 2013, een award gesigneerd door choreografen Hans van Manen en Jirí Kylián, wordt vrijdag 14 februari in Theater aan het Spui in Den Haag aan de winnaars overhandigd. Dit vindt plaats na afloop van de voorstelling Rotunda van de New Zealand Dance Company tijdens het Holland Dance Festival.

Foto bovenaan:
Pascal Schut. Foto: Hans Gerritsen
Scroll naar top