Meteen naar de inhoud

Het publiek spreekt: Pascal Schut en Davide Cocchiara beste dansers van 2013

De winnaars van de Dans Publieksprijs 2013 zijn bekend. Vrijdag 14 februari worden de prijzen, verdeeld over 7 categorieën, uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui. Naast winnaars Pascal Schut (Introdans) en Davide Cocchiara (The Red Piece) zijn dat choreografen Conny Jansen Danst voor de voorstelling ‘How Long is Now’ en Isabelle Beernaert voor de voorstelling ‘Red, Yellow & Blue’.

Conny Janssen krijgt verder de Oeuvreprijs uitgereikt voor haar invloed op de Nederlandse dans. De danspers koos ‘Le Chat Noir‘ van Scapino Ballet Rotterdam als beste voorstelling van 2013. Truus Bronkhorst krijgt mede vanwege haar dubbele nominatie een eervolle vermelding van het danspubliek.

[Tweet ” Conny Janssen krijgt Oeuvreprijs Danspubliek voor haar invloed op de Nederlandse dans”]

De Dans Publieksprijs is georganiseerd door de website Danspubliek.nl in samenwerking met Cultuurpers en is mogelijk dankzij opleidingsinstituut de Baak en NTR Podium. Via een open inschrijving konden toeschouwers dansers en voorstellingen nomineren, waarna in een vervolgronde gestemd werd voor de uiteindelijke winnaars. Dit jaar wordt de prijs voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren: Isabelle Beernaert (Choreografie 2012) en Nina Plantefèvre-Castryck (Danser 2012). In 2011 ging de prijs naar de danser Meysam en choreograaf Vraja Sundari Keilman.

De Dans Publieksprijs 2013, een award gesigneerd door choreografen Hans van Manen en Jirí Kylián, wordt vrijdag 14 februari in Theater aan het Spui in Den Haag aan de winnaars overhandigd. Dit vindt plaats na afloop van de voorstelling Rotunda van de New Zealand Dance Company tijdens het Holland Dance Festival.

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175€ / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50€ / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands