“Iedereen heeft tegenwoordig een computer op zak (smartphone of glass) waarmee je per persoon over behoorlijke rekenkracht en communicatie technologie beschikt. Die rekenkracht en technologie kun je inzetten, om geaugmenteerde elementen aan het entertainment toe te voegen.”

Zomaar een reactie op een vraag. Van een theater. Omdat dat theater vooruit wil kijken: Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Die vraag stelt Odeon De Spiegel Theaters aan de FMT Workforce, de online brainstorm omgeving van onze partner Fast Moving Targets. Odeon en De Spiegel zijn twee theaters in Zwolle. Goed draaiende theaters, maar altijd zoekende naar de nieuwe mogelijkheden die nieuwe technieken en ontwikkelingen bieden. Op korte, maar ook op lange termijn.

Hoe ziet het theater van de toekomst er uit? Letterlijk, figuurlijk en inhoudelijk.
Letterlijk omdat nieuwe technologieën nieuwe mogelijkheden bieden voor de bouw, de inrichting en de functies van een theater.
Figuurlijk door af te vragen wat de rol van een theater is en hoe die functie anders vervuld kan worden dan in een fysiek theater?
Inhoudelijk door in te gaan op de programmering. Wat wil je als publiek zien? Oude verhalen, persoonlijke of actuele vertellingen, iet heel anders? En waar wil je het zien?
Grote visies en kleine suggesties zijn welkom. Wat zou je zelf willen? Hoe kunnen nieuwe mogelijkheden de cultuurliefhebber beter bedienen? Geef per antwoord één idee, suggestie of voorbeeld zodat anderen kunnen stemmen of reageren.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Doe mee, denk mee! Hier!

[Voor wie het concept van FMT Workforce niet kent, bedrijven en organisaties plaatsen er tegen betaling vragen en opdrachten waarmee de bezoekers van Fast Moving Targets aan de slag gaan. Van de duizend euro per vraag gaat de helft naar Fast Moving Targets voor platform, communitymanagement, organisatie en dergelijke. De rest van het geld wordt aan de deelnemers uitgekeerd. Wie meer bijdraagt, krijgt meer!] 

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login