Terwijl wij met zijn allen in het Stedelijk stonden stil te staan bij het meer dan indrukwekkende werk van Arnoud Mik, en beseften dat dit nieuw was, vergaten we ergens anders te kijken.

Op ons eigen beeldscherm, wel te verstaan. Want op Youtube, Twitch en meer van dat soort platforms gebeurt het op dit moment. Daar bedenken puistige pubers met een wiskunde- en hormonenknobbel dingen die leuk zijn, en later maken ze dingen die interessant zijn, en op den duur maken ze dingen die zinsbegoochelend zullen zijn. We staan nog maar aan het begin.

Bij onze vrienden van The Guardian Art Professionals is er volgende week een webinar over wat de kunstwereld kan leren van internetgrootheden als PewDiePie. Bekijk de video en snap waarom die 34 miljoen keer is bekeken. En bedenk wat je als kunstenaar, en als kunstenhuis met de kennis van nieuwe media echt zou kunnen.

We gaan proberen verslag te doen van het webinar. Heb je nu al ideeën? Deel ze met ons, in de comments.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login