Meteen naar de inhoud

Wat kan de kunstwereld leren van PewDiePie? We gaan het volgen.

Terwijl wij met zijn allen in het Stedelijk stonden stil te staan bij het meer dan indrukwekkende werk van Arnoud Mik, en beseften dat dit nieuw was, vergaten we ergens anders te kijken.

Op ons eigen beeldscherm, wel te verstaan. Want op Youtube, Twitch en meer van dat soort platforms gebeurt het op dit moment. Daar bedenken puistige pubers met een wiskunde- en hormonenknobbel dingen die leuk zijn, en later maken ze dingen die interessant zijn, en op den duur maken ze dingen die zinsbegoochelend zullen zijn. We staan nog maar aan het begin.

Bij onze vrienden van The Guardian Art Professionals is er volgende week een webinar over wat de kunstwereld kan leren van internetgrootheden als PewDiePie. Bekijk de video en snap waarom die 34 miljoen keer is bekeken. En bedenk wat je als kunstenaar, en als kunstenhuis met de kennis van nieuwe media echt zou kunnen.

We gaan proberen verslag te doen van het webinar. Heb je nu al ideeën? Deel ze met ons, in de comments.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur