Dat het een beetje naar rotte vis ruikt in de Fifa-kantoren is genoegzaam bekend. De herenclub van omhooggevallen jeugdelftalleiders heeft het eigen verdienmodel flink verfijnd. Het blijkt nu dus niet meer alleen maar te gaan om mooie vrouwen, cocaïne, geld en andere dingen die je in bruine enveloppen doet, maar om kunst. En dan wordt het interessant.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Volgens een verder volledig te negeren Brits boulevardblad zou Poetin met dure kunst hebben gestrooid om FIFA-bestuurders zover te krijgen de WK in zijn land te organiseren. Vooralsnog ontkent Michel Platini, een van de gelukkigen, dat hij daadwerkelijk een Picasso heeft gekregen. Zijn Belgische collega Michel D’Hooge heeft echter wel volmondig toegegeven dat hij een kunstwerk ontving van de Russische neo-tsaar.

Volgens artnet zou hij het kunstwerk echter direct geklasseerd hebben als ‘waardeloos’. Saillant is dat hij erbij vertelde dat hij daarom ook niet voor Rusland heeft gestemd. Zal hopelijk een grapje zijn.

Maar dan zijn wij dus heel erg benieuwd welk kunstwerk deze kenner ontvangen heeft, en of het inderdaad waardeloos was. We hebben immers reden om aan te nemen dat houden van voetbal en kunstkennis niet altijd samengaan.

Foto bovenaan:
Scroll naar top