Reden 6 voor geen excuses aan Halbe: ‘Prematuur, tendentieus en schadelijk voor de sector’

Ook het deftige deel van de kunstsector reageert woedend op de uitspraken van de VVD, vanmorgen  opgetekend door De Telegraaf. Daarmee komt het aantal redenen voor de sector om geen excuses aan te bieden aan Halbe Zijlstra op zes. Waar we  eerder al vijf redenen gaven, verklaart de Nederlandse Associatie van Podiumkunsten nu ook dat we pas in de loop van 2015 iets zinnigs kunnen zeggen over hoe de cultuursector de bezuinigingen heeft overleefd.

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

De werkgeversvereniging (let je op, vvd?) ziet nu al genoeg redenen om het hart vast te houden, vanwege een grote uitholling van binnenuit: “Zeker voor de podiumkunstensector geldt dat voorstellingen zo lang van tevoren al zijn geboekt en dat veel afspraken al vast stonden toen de bezuinigingen kwamen. Die verplichtingen zijn nagekomen, vaak met incidentele budgetten (bijvoorbeeld uit frictiekosten), door in te teren op het eigen vermogen, door goedkoper te produceren of een beroep te doen op de welwillendheid van werknemers om zonder honorarium extra te werken. Dat is geen duurzaam financieringsmodel.”

De NAPK noemt de actie van de VVD cultuurwoordvoerder daarom “prematuur, tendentieus en schadelijk voor de sector.

Misschien al een moment voor de VVD om excuus aan te bieden?

 

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]