Kijken naar Wie is bang voor Virginia Woolf? van de Nederlandse Comedie in 1964, of Live, het videoballet door uit 1979. Dat kan nu bij de Theaterencyclopedie. Dankzij de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn.

De Theaterencyclopedie wilde al een tijdlang ’s van een aantal kroonjuwelen uit Nederlandse theatervoorstellingen op het plaatsen. Daar is nu een mooi begin mee gemaakt. Via een Voordekunst-actie is zelfs meer geld opgehaald dan beoogd. Een signaal dat men het project belangrijk vindt.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De Theaterencyclopedie komt eigenlijk voort uit het vroegere Theater Instituut Nederland (TIN). Dat werd op een of andere manier wegbezuinigd maar de Theatercollectie bleef gelukkig behouden: meer dan 12.000 video’s staan daarin (offline). Op Youtube staan meer dan 200 fragmenten van video’s uit de Theatercollectie. Met de nieuwe lijst van integraal geplaatste video’s van theaterhoogtepunten is dus een extra en waardevolle functie toegevoegd aan de encyclopedie.

Bekijk de lijst van gepubliceerde video’s hier

Iedereen kan trouwens meeschrijven aan de theatergeschiedenis op Theaterencyclopedie. De wiki-encyclopedie omvat alle podiumkunsten: , toneel, dans, opera, muziektheater, musical, mime, cabaret, , poppentheater, revue, show, variété, en zelfs illusionisme en circus. De Theaterencyclopedie is een uitgave van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van en Stichting TIN.

Foto bovenaan:
Scroll naar top