Nieuw imago voor de Koning met wat hulp van muziek & Ottolenghi

Majesteit, Beste Willem Alexander,

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

Vorig jaar speelde tijdens het Koningsdagconcert één van mijn favoriete muzikanten: violist en componist Oene van Geel. Voor die gelegenheid speelde zijn band zapp4 samen met een muzikant uit mijn oude wereld: blokfluitist Walter van Hauwe. Daarnaast een verrassende programmering  met David Kweksilber Big Band, leading lady Claron McFadden, tapdanser Peter Kuit en meer. Geweldige muzikanten met zin in avontuur. Muzikanten die zich niet in een hokje laten duwen.

Tot voor kort duwde ik u wel in een muzikaal hokje. Dacht ik aan u, dan hoorde ik vooral DJ Armin van Buuren. Paste natuurlijk perfect bij de sfeer die u ooit om u heen had hangen als juichende Prins Pils. Ik kan me heel goed voorstellen dat u, net als iedereen, de behoefte voelt om af en toe fysiek lekker los te gaan op muziek, maar waarom (ook in het openbaar) niet eens op iets anders dansen?

Daarom, ter inspiratie, wat muziektips uit die hele grote voorraadkast van muziek die er bestaat.

Merkel-Worst-470x340

Controleer wel even of er echt niemand is die u stiekem kan zien, want naast etende hooggeplaatsten op de foto, kunnen gekiekte dansende hoge bomen ook best gênant zijn, en ga dan lekker los op Nirvana. Dat deed ik ooit vlak voor mijn eerste eindexamen blokfluit op het Koninklijk Conservatorium. Nog nooit zo lekker gespeeld én nog steeds een probaat middel bij verwachte zenuwen. Zapp 4 haalde de band door het eigenzinnige zapp4-filter, hoor maar.

Something completely different? Ga uit uw dak op muziek die u binnenkort live kunt bijwonen op festival Music Meeting. Met de volgende Portugese muzikanten (L.U.M.E) ben ik dan in gedachten bij een dierbare Portugese vriendin. Welke herinnering schiet er bij u naar boven?

Muziek in een uitvoering waarin u wellicht iets meer het spontane karakter van uw vrouw herkent: l’Arpeggiata met een Venezulaans lied. Mag ik een kleine suggestie doen: zorg ook voor de randvoorwaarden en maak iets lekkers klaar (mijn laatste salade was iets simpels van Ottolenghi). Na het dessertje van aardbeien met chocotopping zet u de muziek op om samen met uw vrouw al dansend wat calorietjes kwijt te raken.

Rust dan even uit en zet uw binnenste in beweging door de stem van deze dame: Mahsa Vahdat. Persoonlijk zie en voel ik van alles bij haar stem: ga van diepe donkerte naar hogere sferen en alles wat daartussen zit. En mocht haar stem u niet pakken, dan kunt u haar inzet voor Freemuse denk ik wel waarderen.

Hopelijk vindt u even tijd om mij te laten weten wat de muziek met u heeft gedaan? Mijn dank is groot.

Trouwens, mocht u na de zomer eens rustig willen luisteren naar allerlei muziek mét daarbij wat tekst, uitleg en persoonlijke mijmeringen? Kom dan gerust langs in mijn nieuwe luisterstudio!

Goed verhaal? Laat het weten met een kleine bijdrage.

A suivre

PS Ik vond pas zeer recent info over Koningsdagconcert 2016 met de gitaar als rode draad. Ik ben benieuwd en zie uit naar uw reactie ter plaatse…

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]