Cultuurpers is een onmisbare aanvulling op het cultuurnieuws in je krant, op internet of op tv. Onafhankelijk, eigenzinnig, rebels en vooral: nuttig.

Er wordt immers al genoeg onzin verteld over kunst.

Je zult begrijpen dat we niet de miljoenen lezers bedienen waar de grote uitgevers en hun adverteerders van bestaan. Daarom doen al die anderen ook zo weinig aan kunst. Of pakken ze alleen de hits mee. Wij zoeken juist de verhalen op die wel belangrijk zijn, maar niet altijd spectaculair.

Deze club ontvangt geen subsidie. Wij zijn De Correspondent voor Cultuur. maar anders dan bij die bv, ben je bij ons echt lid, echt mede-eigenaar. Voor ons bestaan vertrouwen we volledig op jou, onze lezer. Jij bent de reden van ons bestaan. Jij bent degene die ons bestaan mogelijk maakt. Dat kan al met een abonnement voor een maand.

De voordelen van een abonnement op Cultuurpers:

1 Lees alles zonder betaalmuur

Onze auteurs zijn allemaal professionals. Zij leven niet alleen vóór hun werk, zij leven ook ván hun werk. Hun verhalen kosten tijd en geld. Met een kleine bijdrage van soms 25 cent, soms meer, kun je losse verhalen kopen. Met een abonnement houd je ook de hele infrastructuur van de site overeind.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

2 Gratis is bij ons gratis

Op internet ben je gewend dat alles gratis is, maar gratis is alleen de zon die opkomt. We betalen met onze persoonlijke gegevens de ‘gratis’ diensten van Facebook, Google en Twitter. Bij Cultuurpers denken we daar anders over. We versturen nieuwsbrieven, waarin we onze informatie met je delen, en als we informatie van jou nodig hebben, vragen we daar netjes om. We doen niet aan advertenties van die grote netwerken. Als we adverteren regelen we dat zelf, en krijgt de adverteerder jouw gegevens niet.

3 Welkom in een netwerk van kenners

Je bent geïnteresseerd in kunst en cultuur. Samen met alle andere abonnees maak je zo deel uit van een netwerk van liefhebbers en deskundigen. We bieden je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten waarmee je minstens 1 ding gemeen hebt: hartstocht voor het betere verhaal over de kunsten.

4 Je houdt de kunstwereld bij de les

Wie controleert de macht? In steeds meer steden zit  geen onafhankelijke verslaggever meer bij de gemeenteraadsvergaderingen. In de kunst opereren steeds meer commissies, besturen, ministers, managers en raden van toezicht zonder onafhankelijk toezicht van journalisten. Je kunt er met een abonnement voor zorgen dat niemand ongemerkt buiten zijn boekje gaat.

5 Je draagt bij aan iets unieks

Zoiets als Cultuurpers is er nergens. Dat mag niet verloren gaan, toch?

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

Word lid:

Persoonlijk Jaarlidmaatschap (automatisch verlengen)
40 euro per jaar.
Voor natuurlijke personen en zzp'ers.
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Maandkaart (automatisch verlengen)
4€ / Month
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers.
Géén stemrecht in de Algemene Ledenvergadering
Bijna alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Instituut lidmaatschap
180 euro per jaar
Speciaal voor organisaties, bedrijven en instituten die hun lidmaatschap willen delen met hun personeel en medewerkers.
Deel inlog en adres met maximaal 10 medewerkers
25% korting op advertenties en advertorials
1 stem in de Algemene Ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Scroll naar top