Een déjà vu zo vers als een ovenbroodje: Den Haag is getruffeerd met kunstwerken van Jan Goeting. Maar je ziet ze pas als je het weet

657
Jan Willem en Petra Evers (beeld Henriëtte Bokslag)

Elke stad in Nederland kent kunstenaars die lokaal faam en glorie genieten maar even voorbij de stadsgrenzen slechts vragende blikken opleveren. Neem de Haagse schildersfamilie Goeting. Dat zijn Jan Goeting (1918–1984), zijn vrouw Catharina (1912-1987) en zoon Joep (1946-1986). Het aardige van deze familie is: elke Hagenaar of Hagenees van boven de 55 kent veel werk van ten minste Jan Goeting. Alleen: hij of zij wéét dat niet.

Jan Goeting

Wakker gekust

De erven Goeting, zus en broer Petra en Jan Willem Evers, oomzeggers van Jan Goeting, hebben de schilderijen, wandkleden, plastieken, kinderboeken en etsen van Jan, Catharina en Joep weer wakker gekust door een expositie te organiseren in het statige  Wassenaarse Raadhuis de Paauw. ‘Uit de schaduw van de geschiedenis, in het licht van vandaag’, noemen ze dat zelf.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login