Een déjà vu zo vers als een ovenbroodje: Den Haag is getruffeerd met kunstwerken van Jan Goeting. Maar je ziet ze pas als je het weet

Jan Willem en Petra Evers (beeld Henriëtte Bokslag)

Elke stad in Nederland kent kunstenaars die lokaal faam en glorie genieten maar even voorbij de stadsgrenzen slechts vragende blikken opleveren. Neem de Haagse schildersfamilie Goeting. Dat zijn Jan Goeting (1918–1984), zijn vrouw Catharina (1912-1987) en zoon Joep (1946-1986). Het aardige van deze familie is: elke Hagenaar of Hagenees van boven de 55 kent veel werk van ten minste Jan Goeting. Alleen: hij of zij wéét dat niet.

Word lid en lees alles met 1 keer inloggen

Met de lees verder-knop hieronder word je geen lid, maar koop je alleen dit ene stuk met een tegoed bij onze partner Feather.
Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).

Al lid? Top! Log hieronder in


Jan Goeting

Wakker gekust

De erven Goeting, zus en broer Petra en Jan Willem Evers, oomzeggers van Jan Goeting, hebben de schilderijen, wandkleden, plastieken, kinderboeken en etsen van Jan, Catharina en Joep weer wakker gekust door een expositie te organiseren in het statige  Wassenaarse Raadhuis de Paauw. ‘Uit de schaduw van de geschiedenis, in het licht van vandaag’, noemen ze dat zelf.

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]