Het bloemencorso van Zundert, een stukje unieke volkscultuur (sinds 1936!) waarin de – niet inheemse – Dahlia een hoofdrol speelt, had het dit jaar zwaar. Door de droogte waren er minder bloemen dan andere jaren en dus moest er geïmproviseerd worden door de honderden vrijwilligers die ieder jaar het dorp waar de herinnering aan Vincent van Gogh weer springlevend is aan het eind van de zomer opfleuren. Het werd toch nog mooi. Hulde.

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

Groot probleem voor Zundert

Toch hebben de Zundertse praalwagenbouwers extra subsidie nodig. Volgens de VVD voor een grotere bouwloods. Een grote bouwloods betekent niet alleen een eenmalige investering, maar ook elk jaar een flinke kluif OZB. Dat is iets waar de VVD sterk aan hecht: dat rijkssubsidie weer doorvloeit naar de gemeentekas in de vorm van OZB. Maar dat is een ander verhaal.

Deel dit:
[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.