Of de ‘ om cultuur’ tien jaar geleden het beste antwoord was op de toen aangekondigde weet ik niet, maar net als toen voel ik ook nu de drang iets te doen. Naar aanleiding van een spontane uitspraak van mij op ontstond er dit weekend een nog bescheiden groepje mensen dat zich in wil zetten voor een idee dat ik daarbij opperde.

Het werd mij o.a. ingegeven door de prachtige beelden van de demonstratie (die overigens een heel andere aanleiding had) op het Rabin-plein in Tel Aviv een week of twee terug, die er prachtig uitzag dankzij de inachtneming van de voorgeschreven 1,5 meter. Dit in combinatie met een mooie post van Pepijn Zwaanswijk die ik voorbij zag komen, waarin treffend beschreven werd hoe ook de door velen zeer gewaardeerde registratie van de 4 mei-plechtigheden, met name de door gevolgde toespraak van Grunberg, dankzij de culturele sector zo indrukwekkend waren geweest. “Woorden, , prachtig gesneden beelden, alles is te plaatsen onder die ene noemer: Cultuur”.

Neuronen van de samenleving

Enfin, voor ik het wist zag ik het hélemaal voor me: al die mensen in al die ruimte, wat tegelijkertijd de naderende symboliseert alsook de ruimte voor nieuwe verbeelding waar juist de huidige tijd toe noopt. En laat het werken vanuit vragen, het zien van onvermoede perspectieven nou net een kenmerk van creatieven zijn! Een drone er overheen voor de nodige beelden die, door een goede editor -ook cultuur-, die avond tot filmpje voor op de socials wordt omgesmolten.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Misschien de dag beginnen met een pamflet in de kranten? ‘s Middags de manifestatie en dan ‘s avonds, zeg tijdens M, verdwijnt de kleur gaandeweg van het scherm, gaat het langzaam in een fade-out, is er geen muzikaal intermezzo, of outro, alles wat behoort tot de culturele sector valt even stil…

Verbonden in verbeelding, dacht ik. Vanuit de ruimte die ons nu door nood gegeven is op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Foto bovenaan:
Scroll naar top