VEILIGHEID

151


Mijn mondkapje is niet-medisch. Dat vind ik een prettig idee. Want daardoor zorgt mijn mondkapje voor een vals gevoel van veiligheid. En als ik een vals gevoel van veiligheid heb, ben ik veel beter op mijn hoede dan bij echte veiligheid.

Ingmar Heytze

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Ingmar Heytze je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Echte veiligheid! Van die warme, roezige veiligheid van je moeder of een vrouw die zich daarvoor uitgaf, bij een kachel in een stevig huis van echte stenen, uren voordat de vijand kwam of voordat een orkaan, links en rechts flats omwerpend, de koers verlegde naar jouw straat.

Nee, dan liever de valse veiligheid van mijn niet-medische mondkapje, dat kriebelt achter mijn oor en zegt dat ik onkwetsbaar en onsterfelijk ben, en hoe goed mijn dunnende haar toch zit.

Valse veiligheid is eerlijker dan echte, zoals een valse profeet zich makkelijker laat ontmaskeren dan Jezus Christus zelf, aan wie veel mensen, onder wie ministers, jaren van hun leven kunnen vergooien voordat ze ontdekken dat die ons óók al nergens van redt.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.