Mijn mondkapje is niet-medisch. Dat vind ik een prettig idee. Want daardoor zorgt mijn mondkapje voor een vals gevoel van veiligheid. En als ik een vals gevoel van veiligheid heb, ben ik veel beter op mijn hoede dan bij echte veiligheid.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag dus ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Echte veiligheid! Van die warme, roezige veiligheid van je moeder of een vrouw die zich daarvoor uitgaf, bij een kachel in een stevig huis van echte stenen, uren voordat de vijand kwam of voordat een orkaan, links en rechts flats omwerpend, de koers verlegde naar jouw straat.

Nee, dan liever de valse veiligheid van mijn niet-medische mondkapje, dat kriebelt achter mijn oor en zegt dat ik onkwetsbaar en onsterfelijk ben, en hoe goed mijn dunnende haar toch zit.

Valse veiligheid is eerlijker dan echte, zoals een valse profeet zich makkelijker laat ontmaskeren dan Jezus Christus zelf, aan wie veel mensen, onder wie ministers, jaren van hun leven kunnen vergooien voordat ze ontdekken dat die ons óók al nergens van redt.

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar top