Meteen naar de inhoud

Theater van Concordia, thuis op de buis 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Met de lockdown in volle gang en de avondklok die ons aan huis kluistert, gaan de theatervoorstellingen bij Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede gewoon door. Met de komende week maar liefst drie uiteenlopende, muzikale voorstellingen die via een livestream te volgen zijn, zodat je toch de broodnodige portie cultuur kan snuiven. En het mooie is, je hoeft er de deur niet voor uit.

Op donderdag 28 januari om 20.00 uur is het weer tijd voor de meest sfeervolle singer-songwriters-avond van Enschede met ‘Mooiste liedjes’. Anne-Linde van de Veen, Mark Stouwdam en Peter Schilmöller nemen plaats op het podium om hun eigen liedjes laten horen. Elke editie van ‘Mooiste liedjes’ biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling en carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Vrouwen in broeken, mannen in rok

Zondag 31 januari, 14.00 uur, is het de beurt aan Rie-jetske Komen, Martijn van Loon en Erik Meinema met de voorstelling ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’. Het muzikale verhaal van de periode 1920-1935 waarin Berlijn de culturele hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog wordt een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en oude grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen. De liederen en teksten van onder andere Brecht, Spoliansky en Marlene Dietrich vertellen dit aangrijpende verhaal, waaruit blijkt dat veel hedendaagse thema’s van alle tijden zijn.

Scheurende saxofoonkreten

Voor een swingende lunchpauze tune je op maandag 1 februari 12.30 uur in op onze livestream voor het optreden van jazztrio The Preacher Men. In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Praktisch

De voorstellingen worden live gespeeld, op het podium in de bonbonnière. Via de website van Concordia koop je heel gemakkelijk je kaartje en als de voorstelling begint hoef je alleen maar op de livestream knop te klikken en het genieten kan beginnen. Je kunt kijken op je computer, tablet of telefoon en via een Chromecast ook op je tv. Voor Mooiste Liedjes is een ticket niet nodig en kan je donderdag om 20.00 uur gratis de voorstelling bekijken.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands