Met de lockdown in volle gang en de avondklok die ons aan huis kluistert, gaan de theatervoorstellingen bij Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede gewoon door. Met de komende week maar liefst drie uiteenlopende, muzikale voorstellingen die via een livestream te volgen zijn, zodat je toch de broodnodige portie cultuur kan snuiven. En het mooie is, je hoeft er de deur niet voor uit.

Op donderdag 28 januari om 20.00 uur is het weer tijd voor de meest sfeervolle singer-songwriters-avond van Enschede met ‘Mooiste liedjes’. Anne-Linde van de Veen, Mark Stouwdam en Peter Schilmöller nemen plaats op het podium om hun eigen liedjes laten horen. Elke editie van ‘Mooiste liedjes’ biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling en carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Vrouwen in broeken, mannen in rok

Zondag 31 januari, 14.00 uur, is het de beurt aan Rie-jetske Komen, Martijn van Loon en Erik Meinema met de voorstelling ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’. Het muzikale verhaal van de periode 1920-1935 waarin Berlijn de culturele hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog wordt een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en oude grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen. De liederen en teksten van onder andere Brecht, Spoliansky en Marlene Dietrich vertellen dit aangrijpende verhaal, waaruit blijkt dat veel hedendaagse thema’s van alle tijden zijn.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Scheurende saxofoonkreten

Voor een swingende lunchpauze tune je op maandag 1 februari 12.30 uur in op onze livestream voor het optreden van jazztrio The Preacher Men. In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Praktisch

De voorstellingen worden live gespeeld, op het podium in de bonbonnière. Via de website van Concordia koop je heel gemakkelijk je kaartje en als de voorstelling begint hoef je alleen maar op de livestream knop te klikken en het genieten kan beginnen. Je kunt kijken op je computer, tablet of telefoon en via een Chromecast ook op je tv. Voor Mooiste Liedjes is een ticket niet nodig en kan je donderdag om 20.00 uur gratis de voorstelling bekijken.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Vrouwen in Broeken. Fotografie Stfan Rustenburg en Peter Doorn
Scroll naar top