De Raad van Toezicht van het stelt Carolien Gehrels aan per 1 maart 2021 als zijn nieuwe voorzitter. Carolien Gehrels (1967) is een goede bekende van het Holland Festival als regelmatige bezoeker van voorstellingen en concerten en door haar rol als wethouder van verantwoordelijk voor kunst en cultuur van 2006 tot 2014. Gehrels volgt Martijn Sanders op die sinds 2009 de functie van bestuursvoorzitter bekleedde en sinds 2014 als voorzitter Raad van Toezicht.

Emily Ansenk, directeur van het Holland Festival over de voorzitterswisseling: “Het Holland Festival dankt Martijn Sanders voor zijn enorme inzet als voorzitter van het bestuur en Raad van Toezicht. Zijn liefde voor de podiumkunsten in combinatie met zijn expertise op het gebied van , donaties en fondsenwerving maakte dat het Holland Festival de afgelopen twaalf jaar een grote groei kon doormaken, door het verbinden van en particulieren aan het festival. Met haar enorme staat van dienst en ervaring is Carolien Gehrels de juiste persoon om zijn rol over te nemen.

Carolien Gehrels over haar benoeming als voorzitter van de Raad van Toezicht: “Het Holland Festival verbindt al 74 jaar lokale en internationale kunst in voorstellingen die altijd heel bijzonder en inspirerend zijn. Altijd weer zijn er vernieuwende en inspirerende van ver weg en dichtbij, heel jong en heel oud, die voor indrukwekkende ervaringen zorgen. Daarmee voedt het Holland Festival een deel van de vrijdenkende en authentieke identiteit van Amsterdam. Als wethouder van kunst en cultuur heb ik negen edities mogen meemaken hoe het Holland Festival is en dat het verreweg het beste is dat zelf te ontdekken en ervaren. Het is een eer en een groot genoegen om nu van heel dichtbij onderdeel van het Holland Festival te zijn en Martijn Sanders te mogen opvolgen, met zijn ongeëvenaarde ervaring en kijk op bijzondere kunst.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Martijn Sanders, voorzitter van de Raad van Toezicht over de aanstelling van Carolien Gehrels: “Ik ben blij met de benoeming van Carolien Gehrels. Met haar brede bestuurlijke ervaring, in zowel de culturele, economische en politieke domeinen, zal zij een grote rol van betekenis spelen voor het Holland Festival in de komende jaren.”

Holland Festival is het internationale podiumkunstenfestival in Nederland. De 74ste editie van het Holland Festival vindt plaats in juni 2021. Sinds 2019 werkt het Holland Festival intensief samen met een of twee buitenlandse kunstenaars. De Japanse componist Ryuichi Sakamoto en de Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne hebben zich voor 2021 verbonden aan het festival als associate artist. Het festival belicht behalve hun werk ook thema’s die voor hen van betekenis zijn, evenals aan hen gerelateerde kunstenaars. Naast dit programma met en rondom de associate artists brengt het Holland Festival werk van andere spraakmakende en relevante kunstenaars.

Foto bovenaan:
Door Mirande Phernambucq - Hollandse Hoogte - Dit bestand is geëxtraheerd uit een ander bestand: C.gehrels.jpg, Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70302604
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top