De van het Holland stelt aan per 1 maart 2021 als zijn nieuwe voorzitter. (1967) is een goede bekende van het Holland als regelmatige bezoeker van voorstellingen en concerten en door haar rol als wethouder van verantwoordelijk voor en cultuur van 2006 tot 2014. Gehrels volgt Martijn Sanders op die sinds 2009 de functie van bestuursvoorzitter bekleedde en sinds 2014 als voorzitter .

Emily Ansenk, directeur van het Holland over de voorzitterswisseling: “Het Holland dankt Martijn Sanders voor zijn enorme inzet als voorzitter van het bestuur en . Zijn liefde voor de podiumen in combinatie met zijn expertise op het gebied van , donaties en werving maakte dat het Holland de afgelopen twaalf jaar een grote groei kon doormaken, door het verbinden van en particulieren aan het . Met haar enorme staat van dienst en ervaring is de juiste persoon om zijn rol over te nemen.

over haar benoeming als voorzitter van de : “Het Holland verbindt al 74 jaar lokale en internationale in voorstellingen die altijd heel bijzonder en inspirerend zijn. Altijd weer zijn er vernieuwende en inspirerende van ver weg en dichtbij, heel jong en heel oud, die voor indrukwekkende ervaringen zorgen. Daarmee voedt het Holland een deel van de vrijdenkende en authentieke identiteit van . Als wethouder van en cultuur heb ik negen edities mogen meemaken hoe het Holland is en dat het verreweg het beste is dat zelf te ontdekken en ervaren. Het is een eer en een groot genoegen om nu van heel dichtbij onderdeel van het Holland te zijn en Martijn Sanders te mogen opvolgen, met zijn ongeëvenaarde ervaring en kijk op bijzondere .

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Martijn Sanders, voorzitter van de over de aanstelling van : “Ik ben blij met de benoeming van . Met haar brede bestuurlijke ervaring, in zowel de culturele, economische en politieke domeinen, zal zij een grote rol van betekenis spelen voor het Holland in de komende jaren.”

Holland is het internationale podiumen in Nederland. De 74ste editie van het Holland vindt plaats in juni 2021. Sinds 2019 werkt het Holland intensief samen met een of twee buitenlandse . De Japanse componist Ryuichi Sakamoto en de Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne hebben zich voor 2021 verbonden aan het als associate artist. Het belicht behalve hun werk ook thema’s die voor hen van betekenis zijn, evenals aan hen gerelateerde . Naast dit programma met en rondom de associate artists brengt het Holland werk van andere spraakmakende en relevante .

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Door Mirande Phernambucq - Hollandse Hoogte - Dit bestand is geëxtraheerd uit een ander bestand: C.gehrels.jpg, Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70302604
Scroll naar top