Meteen naar de inhoud

Maandag debatdag. Volg onze beroemde duidende updates live! (niet alleen via het vogeltjesnetwerk) #tkcultuur

Bepaal zelf de waarde!

We bieden je dit verhaal gratis aan. Om dat te kunnen doen hebben we jouw steun nodig.
Lees het verhaal, bepaal zelf onderaan wat dit verhaal je waard is. En doneer. Zo blijft deze site bestaan.


We zijn er groot mee geworden: live tweets vanuit het hart van onze democratie. Nu waren debatten over cultuur de laatste jaren natuurlijk wel even wat anders dan we nu verwachten. Er hoeft geen strijd meer gevoerd te worden om de reputatie van de kunsten, zoals tijdens alle debatten tot een jaar geleden. Waar het nu om gaat? Energie, denken we. Hoe theaters. musea en individuele kunstenaars gecompenseerd gaan worden voor de belachelijk hoge energieprijs. Daar zijn wel aankondigingen over gemaakt, maar we willen zeker weten of daar ook iets van komt.

En we zijn natuurlijk benieuwd naar welke partijen meedoen, vooral de nieuwkomers kunnen je een goed beeld geven van hoe de wind de komende jaren gaat waaien, cultureel gezien.

Bosma

We laten alles aan bod komen, maar om tijd te winnen doen we hier alvast de bijdrage van Martin Bosma, niet alleen assistent-Kamervoorzitter, maar ook Chef Zwarte Piet van de PVV. Zoals elk jaar zal hij een woedend verhaal afsteken over wat hij ziet als woke fascisme en zal hij de zinkende stoomboot van sinterklaas vast in verband brengen met de oorlog tegen Rusland. Dit leest u dus allemaal morgen niet, omdat het al honderd keer door Martin Bosma of een van zijn collega’s is voorgelezen.

We zijn echt benieuwd hoe de coalitie denkt over autonome kunstenaars, en of de weg van de VVD wordt voortgezet: niet over kunst praten, maar over creatieve industrie en evenementen, een beweging die deze website een par jaar geleden correct voorspelde.

Cultuurpers Live

Ben je onderweg, of niet in staat het debat via de media van de Tweede Kamer rechtstreeks te volgen, dan houden wij je op de hoogte, voor een van de laatste keren via Twitter, want daar gaan we op den duur vertrekken. Volg ons dus alvast op het enige echt onafhankelijke en decentrale sociale netwerk, waar trollen minder kans hebben: Mastodon.

Ondertussen kun je het allemaal ook volgen op deze pagina CULTUURPERS LIVE,

En anders hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur