Meteen naar de inhoud

Maandag debatdag. Volg onze beroemde duidende updates live! (niet alleen via het vogeltjesnetwerk) #tkcultuur

We zijn er groot mee geworden: live tweets vanuit het hart van onze democratie. Nu waren debatten over cultuur de laatste jaren natuurlijk wel even wat anders dan we nu verwachten. Er hoeft geen strijd meer gevoerd te worden om de reputatie van de kunsten, zoals tijdens alle debatten tot een jaar geleden. Waar het nu om gaat? Energie, denken we. Hoe theaters. musea en individuele kunstenaars gecompenseerd gaan worden voor de belachelijk hoge energieprijs. Daar zijn wel aankondigingen over gemaakt, maar we willen zeker weten of daar ook iets van komt.

En we zijn natuurlijk benieuwd naar welke partijen meedoen, vooral de nieuwkomers kunnen je een goed beeld geven van hoe de wind de komende jaren gaat waaien, cultureel gezien.

Bosma

We laten alles aan bod komen, maar om tijd te winnen doen we hier alvast de bijdrage van Martin Bosma, niet alleen assistent-Kamervoorzitter, maar ook Chef Zwarte Piet van de PVV. Zoals elk jaar zal hij een woedend verhaal afsteken over wat hij ziet als woke fascisme en zal hij de zinkende stoomboot van sinterklaas vast in verband brengen met de oorlog tegen Rusland. Dit leest u dus allemaal morgen niet, omdat het al honderd keer door Martin Bosma of een van zijn collega’s is voorgelezen.

We zijn echt benieuwd hoe de coalitie denkt over autonome kunstenaars, en of de weg van de VVD wordt voortgezet: niet over kunst praten, maar over creatieve industrie en evenementen, een beweging die deze website een par jaar geleden correct voorspelde.

Cultuurpers Live

Ben je onderweg, of niet in staat het debat via de media van de Tweede Kamer rechtstreeks te volgen, dan houden wij je op de hoogte, voor een van de laatste keren via Twitter, want daar gaan we op den duur vertrekken. Volg ons dus alvast op het enige echt onafhankelijke en decentrale sociale netwerk, waar trollen minder kans hebben: Mastodon.

Ondertussen kun je het allemaal ook volgen op deze pagina CULTUURPERS LIVE,

En anders hier:

Waardeer dit artikel!

Blij met dit verhaal? Laat je waardering blijken met een kleine bijdrage! Zo help je onafhankelijke cultuurjournalistiek in stand houden. (Zie je geen knop hieronder, gebruik dan deze link: donatie!)

Vlot doneren
Doneer

Waarom doneren?

We zijn ervan overtuigd dat goede onderzoeksjournalistiek en deskundige achtergrondinformatie essentieel zijn voor een gezonde cultuursector. Daar is niet altijd plek en tijd voor. Cultuurpers wil die ruimte en tijd wel bieden, en voor iedereen GRATIS toegankelijk houden! Of je nu rijk bent, of arm. Dankzij donaties van lezers zoals jij kunnen we blijven bestaan. Zo bestaat Cultuurpers al sinds 2009!

Je kunt ook lid worden, dan zet je je eenmalige donatie om in blijvende steun!

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands