Meteen naar de inhoud

In 10e editie verbeelden (inter)nationale kunstenaars onze hedendaagse demonen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op donderdag 20 juni gaat de Bosch Parade van start: hét theatrale en muzikale kunstenspektakel op de Dommel. Drie dagen lang kan het publiek vanaf de oever een stoet van zestien drijvende, peddelende en zwemmende kunstwerken beleven, midden in het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch. De tiende editie staat in het teken van onze hedendaagse demonen.

Fantasie, absurditeiten en verwondering

Bosch Parade 2024 is de tiende editie van dé drijvende kunstmanifestatie in het hart van ’s-Hertogenbosch. Een indrukwekkend spektakel dat verwondert, raakt en verbindt. Net als eerdere edities brengen beeldend kunstenaars, regisseurs en choreografen uit binnen- en buitenland een ode aan Jheronimus Bosch (1450-1516). In deze nieuwe, fascinerende ‘vaartocht van het ongerijmde’ worden zestien eigenzinnige en kleurrijke kunstobjecten vol fantasieën en absurditeiten aan duizenden toeschouwers getoond. 

HET PROGRAMMA

Buitengewone creaties verbeelden hedendaagse demonen

Met zestien drijvende, dobberende en wadende creaties verbeelden befaamde en beginnende kunstenaars het thema van deze editie: hedendaagse demonen. Algoritmes, data, nieuwsberichten en social media, hackers en trackers en influencers rammelen als dreigende plagen aan de poorten van ons bestaan. Wat hebben we te vrezen van deze kwelgeesten? Wenden we ze af, of geven we ons over? 

Met (bewegende) objecten, theater, dans en muziek ontstijgen de kunstenaars hun eigen disciplines. Hiervoor werken de kunstenaars samen met allerlei organisaties en mensen, in ateliers en werkplaatsen wereldwijd, waardoor buitengewone werken ontstaan. Hieruit ontstaat een uniek evenement dat het publiek met de tijdloze creativiteit en verbeeldingskracht van Jheronimus Bosch anders laat kijken naar de moderne wereld om hen heen.

Bekijk hier het volledige programma en een voorproefje van de kunstwerken.

Tuin der Lusten: zomers openluchtatelier

Onderdeel van Bosch Parade is de Tuin der Lusten: het zomerse openluchtatelier aan de waterkant bij de Citadel, het middeleeuwse fort in de Bossche binnenstad. Vanaf 23 mei t/m 23 juni kun je in deze broedplaats de kunstenaars aan het werk zien en ontmoeten. Zoals de Curaçaose kunstenaars David Bade en Tirzo Martha die – samen met tientallen vrijwilligers en kunstenaars en studenten uit Curaçao en Nederland – hun indrukwekkende gesamtkunstwerk vervolmaken. In de Tuin der Lusten is het ook goed genieten op één van de zonnige terrassen en in pop-up restaurant La Cucina del Diavolo. 

Kunst en spektakel voor iedereen

Bosch Parade en de Tuin der Lusten zijn voor jong en oud gratis toegankelijk. Langs vrijwel de gehele route kun je plaatsnemen op een van de bruggen, vestingmuren of groene oevers om de bijzondere kunstwerken te zien. De route ligt op loopafstand van het Centraal Station, en er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Bosch Parade is daarom prima te combineren met een dagje ’s-Hertogenbosch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands