Meteen naar de inhoud

Toekenning meerjarige subsidie Fonds Podiumkunsten voor Delft Fringe Festival

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Delft Fringe Festival ontvangt een positief advies voor de beleidsperiode 2025 – 2028 door Fonds Podiumkunsten

Delft, donderdag 4 juli, 2024 – Op woensdag 3 juli zijn de adviezen van de Raad voor Cultuur en de Rijkscultuurfondsen gepubliceerd. Delft Fringe Festival ontving een positief advies voor de beleidsperiode 2025 – 2028 door Fonds Podiumkunsten. Dit betekent een toekenning van vier jaar subsidie. Roel Funcken, festivaldirecteur: “We zijn blij en verheugd dat Fonds Podiumkunsten ons opneemt als één van de zes nieuwe festivals in hun meerjarenregeling. Dankzij deze ondersteuning kunnen we nog steviger doorbouwen aan onze missie en doelstellingen waarbij we ruim baan blijven geven aan een nieuwe generatie makers.

Uit het adviesrapport: “De commissie vindt dat Delft Fringe Festival een heldere artistieke visie beschrijft. Het festival concentreert zich daarin duidelijk op de professionele ontwikkeling van nieuwe makers in verschillende podiumkunstvormen.”

Bredere groep van nieuw talent

Tamara Griffioen, artistiek leider Delft Fringe Festival: “Wij staan als festival al langere tijd open voor nieuwe genres binnen de kunsten, en geven daarom de komende periode ruimte aan makers die kunststromingen kiezen die niet te studeren zijn aan een kunstopleiding, zoals drag, ballroom of spoken word. We bieden daarmee een podium aan zowel afgestudeerde als autodidacte makers. We zetten nog meer in op het werven van een bredere groep van nieuw talent en een vraaggestuurde begeleiding van makers.”

Over de toekenning door Fonds Podiumkunsten

“Met de meerjarige festivalsubsidies steunt het Fonds Podiumkunsten festivals die verbonden zijn met hun omgeving en bijdragen aan de ontwikkeling van het podiumkunstenklimaat in hun omgeving. Vaak kijken deze festivals vanuit een stevige worteling ook verder, over de grenzen van hun gemeente en hun regio en over de landsgrenzen heen.” Bron: Fonds Podiumkunsten

Over Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival helpt de makers van nu om hun verhalen te blijven vertellen via een jaarlijks podiumkunstenfestival en aanvullende jaarprogrammering. Maar ook door de makers te begeleiden in het Delft Fringe MakersLab. Het festival brengt zo nieuwe makers en publiek bij elkaar op onverwachte locaties, door de stad Delft als podium te gebruiken. 

Voor in de agenda

  • 10 december 2024: Delft Fringe Lichtjesavond in Museum Prinsenhof Delft 
  • 26 okt. t/m 3 nov 2024: Delft Fringe op Cultuurbarbaren
  • 27 mei t/m 8 juni 2025: 14e editie Delft Fringe Festival 

Kijk voor meer informatie over het festival op www.delftfringefestival.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands