Meteen naar de inhoud

Ondertussen op het Holland Festival: Pers juicht over Hondenhart en twijfelt aan Anne Therese de Keersemaeker #hf10

 Niet alles was negatief rond Sam Mendes’ Bridge Project, dat nogal zuinig ontvangen werd door ons van De Dodo, en een paar andere media. Behalve een paar positieve twitterreacties leverde de voorstelling The Tempest ook een best aardige recensie op van Volkskrantrecensente Karin Veraart, die bewondering had voor muziek, regievondsten en acteerprestaties van vooral Stephen Dillane en het verse echtpaar Juliet Rylance en Christian Camargo.

De Volkskrant was dan wel, bij monde van danscritica Annette Embrechts, een stuk minder blij met The Song van Anne Therese de Keersemaeker. Daarmee kan deze voorstelling en het eerder gepresenteerde Keeping Still al de prijs in ontvangst nemen voor ‘meest omstreden stuk’ op het Holland festival 2010.

De Cellosuites van Bach konden in de meeste gevallen ook veel waardering oogsten in de uitvoering van de jonge cellist Queyras, en de zaterdagmatineeconcerten in het Concertgebouw werden eveneens vol lof ontvangen, ondanks het door omstandigheden ontbreken van echt grote en verrassende namen.

Geen enkele wanklank is er te horen over A Dogs Heart. Op Twitter was al gejuich te horen, en nu zo langzamerhand de kranten binnendruppelen klinkt ook daar niets dan lof over deze boekbewerking van een novelle van Boelgakov. Paroolrecensent Erik Voermans heeft zichzelf zelfs op een grinnik betrapt, en dat is tamelijk zeldzaam bij moderne opera.

Enhanced by Zemanta

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Berichten van auteur bekijken

Klein Lidmaatschap
175€ / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50€ / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands