De naam Xynix was inderdaad wat achterhaald. En omdat dankzij de inspanningen van het eigen gezelschap en het als jeugdoperafestival begonnen Yo! Opera de opera tegenwoordig ook voor jongeren geschikt blijkt, is een volwassenener nam gepast: Holland Opera.

Het gezelschap heeft zich gevestigd in Amersfoort in een voormalig bedrijfspand bij het station: De Verensmederij. Het pand is na een verbouwing nu in gebruik als laboratorium, theater en repetitieruimte voor opera’s voor de kleineren onder ons. In de Verensmederij zal het operahuis, dat zich uniek weet in de wereld, de komende tijd opera’s brengen als: ‘Keizer is knetter’ (7+), de kerstvoorstelling ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ (6+) en de jazzopera ‘FEEKS’ (12+)

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Inlichtingen: www.hollandopera.nl