De festivalorganisatie snijdt de taart aan als startsein voor De BASIS

Met een paar creatieve vrienden en een leuk budget ravotten in een speeltuin van vele tientallen hectare ongerepte natuur. Omgeven door de resten van militair machtsvertoon. Je gaat er vanzelf ronkend van praten. Maar zo gaat dat soms. Met kunst.

Om met de deur in huis te vallen: bezuinigingen zijn dus niet altijd slecht. Zo heeft het afstoten van de Vliegbasis Soetserberg gezorgd voor een kolossaal nieuw en grotendeels onontgonnen gebied vlak buiten Utrecht. Zo’n voormalige oorlogsplek is een perfecte plek voor De Vrede van Utrecht, het festival dat in 2013 tot een climax gaat komen na jaren van rustige, en soms wat vage, opbouw.

Onderdeel van die opbouw is Festival DE BASIS: op 10 en 11 september kan het publiek kennis nemen van de eerste schreden van een kakelverse generatie kunstenaars op locatie: beeldende kunst, landschapskunst en locatietheater door afgestudeerden en bijna afgestudeerden van de kunstopleidingen in Maastricht en Utrecht.

Voor de makers en de organisatie is het festival op dinsdag 23 augustus begonnen met een bijeenkomst in een lege hangar op de vliegbasis, die inmiddels het domein is van schapen, zweegvliegers en wandelaars. Voor ons begon het festival toen ook een beetje. Vanaf die dag volgt De Dodo Festivaldagkrant het festival op de voet. En niet alleen DE BASIS. We zijn er ook bij met een liveblog op de dag dat Utrecht in de enige wolkenkrabber in het centrum van de stad de aanslag op het WTC in 2001 herdenkt. En op de Internationale Dag van de Vrede doen we verslag van alle activiteiten. Zoals u van het Cultureel Persbureau gewend bent: betrokken, kritisch en snel.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Over het beeldende kunstprogramma op De Basis leest u hier meer.

 

 

Comments are closed.