Meteen naar de inhoud

‘Geen idee wat de gevolgen zijn van mijn beleid’

“Het is momenteel niet mogelijk om de ontwikkeling van deze kenmerken van de cultuursector betrouwbaar te voorspellen, laat staan wat de invloed van de bezuinigingen daarop is. Bewegingen in de zaken die in de vraag zijn genoemd zijn van veel factoren afhankelijk. Ten eerste ontbreken veel onderliggende gegevens. Verder is de ontwikkeling mede afhankelijk van de (nog onbekende) subsidiebesluiten van de overheden, de mate waarin instellingen met minder subsidie verder kunnen of nieuwe geldstromen weten te vinden en de keuzes van consumenten naar aanleiding van de crisis. ”

Mocht u denken dat bovenstaande quote afkomstig is uit de zoveelste protestbrief van een door bezuinigingen gekwelde kunstinstelling, dan heeft u het dit keer mis. Deze quote troffen wij aan in een brief van the man himself, Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra. Hoort u het ook eens van een ander.

Deze ‘Ik heb geen idee wat de gevolgen zijn van mijn handelen, maar ik doe het lekker toch’– actie van de staatssecretaris is te lezen in een brief met daarin de antwoorden op vragen van de Tweede kamer, onze volksvertegenwoordiging. Die stelt dus vragen als

“Kunt u aangeven hoeveel instellingen worden gesubsidieerd door rijk, provincies of gemeenten? Is inzichtelijk bij welk soort instellingen de grootste klappen vallen door de bezuinigingen op cultuur? Zo nee, bent u bereid dat te onderzoeken? ”

Waarop de staatssecretaris een antwoord geeft dat – iets korter samengevat dan hij het zelf schrijft – luidt:

“Nee”

Zo regeer je dus een land. Wij van het Cultureel Persbureau vinden het met de dag interessanter worden.

Om u niet op achterstand te zetten, qua informatie, vindt u de brief van de stas hieronder.

Klik om toegang te krijgen tot beantwoording-kamervragen-over-de-optelsom-van-bezuinigingen-op-cultuur.pdf

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175€ / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50€ / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands