Meteen naar de inhoud

Woensdagen winnaar Nederlandse competitie Go Short

Gisteravond zijn op festival Go Short in Nijmegen de prijzen voor beste korte films uitgereikt. Winnaar van de Nederlandse competitie is Woensdagen van Aaron Rookus, een kleine speelfilm waarin het zwaar beladen onderwerp van seksueel misbruik op de meest subtiele manier wordt benaderd.

Woensdagen - foto: Robbie van Brussel

Wat begint als een gevoelsmatig verbluffend goed getroffen impressie van het wekelijkse uitstapje van de achtjarige Kris naar het zwembad eindigt in de beklemmende wete...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur