Gisteravond zijn op festival Go Short in Nijmegen de prijzen voor beste korte films uitgereikt. Winnaar van de Nederlandse competitie is Woensdagen van Aaron Rookus, een kleine speelfilm waarin het zwaar beladen onderwerp van seksueel misbruik op de meest subtiele manier wordt benaderd.

Woensdagen - foto: Robbie van Brussel

Wat begint als een gevoelsmatig verbluffend goed getroffen impressie van het wekelijkse uitstapje van de achtjarige Kris naar het zwembad eindigt in de beklemmende wetenschap dat na deze dag alles anders zal zijn. Kris’ volwassen zwemvriend heeft iets gevraagd wat de jongen liever niet had willen horen.

Er is nog een reden waarom Woensdagen een bijzondere winnaar genoemd mag worden. Tijdens de vorige editie van Go Short presenteerde Rookus zijn filmidee en vond vervolgens via het microfinancieringsplatform CineCrowd de supporters die de 9000 euro bij elkaar brachten die hij nodig had.

De prijs voor de beste Europese korte film ging naar The Runaway (La Huida) van de Spaanse regisseur Victor Carrey, door de jury geprezen als een innemend en energiek avontuur dat speelt met de verwachtingen van het publiek. Het overzicht van alle prijzen is te vinden op de website van Go Short.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Leo Bankersen